„Studenţii" se reunesc vineri cu două nume noi: Boutadjine, cel mai proaspăt transfer la „U"

„Studenţii
Karim Boutadjine, un atacant francez care a jucat ultima dată pentru Pandurii,
a semnat ieri un contract valabil un an şi jumătate cu „U" Cluj, fiind cea mai nouă achiziţie a „Şepcilor roşii".

Vacanţa s-a terminat pentru „studenţi", iar Mihai Teja va conduce vineri primul antrenament din 2014. Fluierul de start se va da la ora 13:00, la Cluj Arena, iar la şedinţa de pregătire vor fi prezente şi două nume noi propuse de „U" pentru retur: austriacul Ronald Gercaliu şi atacantul francez Karim Boutadjine. Acesta din urmă a semnat ieri pentru un an şi jumătate cu Universitatea.

Ultima echipă bifată de atacantul al cărui transfer a fost anunţat în exclusivitate de ziuadecj.ro este Pandurii Târgu-Jiu. Fotbalistul francez de origine algeriană a evoluat în stagiunea precendentă pentru gorjeni, reuşind trei goluri în 18 apariţii. Două dintre ele le-a marcat tocmai împotriva Universităţii, în prima etapă a sezonului trecut, stabilind un scor umilitor, 6-2. După despărţirea de gorjeni, Boutadjine a fost aproape de un transfer la Dinamo, însă nu s-a înţeles cu oficialii din „Ştefan cel Mare", rămânând pe „tuşă" până ieri când a semnat cu „U". În carieră, jucătorul născut la Argenteuil a mai jucat doar pentru echipe din ligile inferioare din Franţa, precum Noisy-le-Sec, UJA Maccabi, Bayone sau Laval, dar fără să marcheze prea multe goluri. „Sunt fericit că am semnat cu Universitatea Cluj. Este o echipă bună, care are foarte mulţi suporteri. Am ales "U" Cluj deoarece vreau să joc şi să obţin rezultate cât mai bune aici. Clujul este un oraş mare şi este normal ca echipa să aibă un număr impresionant de suporteri. Am jucat la Pandurii timp de un an şi cunosc campionatul românesc de fotbal. Obiectivul meu este să joc cât mai bine şi să marchez. Îmi doresc rezultate cât mai bune şi să rămânem în Liga I", a spus atacantul pentru site-ul oficial al clubului, imediat după ce a semnat contractul de joc. Angajamentul va fi valabil un an şi jumătate, iar atacantul va primi şi un bonus financiar în cazul în care echipa se va salva de la retrogradare.

Boutadjine şi ceilalţi „studenţi" se vor antrena azi pentru prima dată în 2014, antrenorul Mihai Teja stabilind reunirea la ora 13:00, la stadionul Cluj Arena. În următoarele şase zile, clujenii se vor antrena la Cluj, urmând să aibă şi două şedinţe de pregătire, iar vinerea viitoare vor plec în Antalya, unde vor sta aproape trei săptămâni. Primul meci oficial se va disputa pe 18 februarie, în deplasare, cu Steaua Bucureşti.

Alin Stoica a refuzat „mâna de ajutor"

Vlad Munteanu, administratorul special al Universităţii, a încercat să-l aducă la Cluj pe Alin Stoica, fostul „wonder-kid" de la Anderlecht Bruxelles ajungând acum în liga a IV-a din România, la ASU Poli Timişoara. Mijlocaşul a refuzat, însă, propunerea clujenilor, care-i ofereau un contract până în vară şi şansa unei reveniri în fotbalul mare. „Am încercat să-i dau o şansă, să fiu bunul samaritean, dar el a refuzat-o. Am vrut să aducem un jucător de calitate, să-i dăm o şansă, dar el ne-a refuzat. Nu ştiu de ce, probabil că are alte planuri", a spus Munteanu, citat de site-ul stiridesport.ro. Stoica a debutat la Steaua la doar 16 ani şi, după doar un meci, a ajuns la Anderlecht, echipă pentru care a jucat şase ani, marcând 23 de goluri în 128 de meciuri. Accidentările dese şi viaţa extrasportivă l-au măcinat încetul cu încetul, ajungând ca anul trecut să fie acuzat de finanţatorul UTA Arad, echipă cu care negocia un transfer, că a cerut o sticlă de ţuică, la ora 2:00 noaptea.

Lotul aşteptat la reunire

l Portari: Veselovsky, Dolha, Niculescu
l Fundaşi: Ciupe, Takacs, Szilagyi, Ninu, Abrudan, Neag, Mendy, Coc, Abrudan, Mutu, Gercaliu
l Mijlocaşi: Târnăcop, Borza, Rilke, Calcan, Balde, Lungu, Kovacs, Cristocea, Bucşa, Ursu
l Atacanţi: Lemnaru, Boutadjine, Dedu, Ene.

Comenteaza