Suma încasată de CFR Cluj pentru actualul sezon al cupelor europene. Diferență uriașă față de anii trecuți

Suma încasată de CFR Cluj pentru actualul sezon al cupelor europene. Diferență uriașă față de anii trecuți
| Foto: facebook.com/cfr1907

Bugetul formației din Gruia are serios de suferit din cauza rezultatelor slabe înregistrate în competițiile continentale.

CFR Cluj a început sezonul în preliminariile Champions League, a evoluat și în Europa League, însă “feroviarii” au fost nevoiți să se mulțumească doar cu prezența în grupele Conference League, a treia competiției continentală.

Deși la început grupa din care făcea parte campioana României părea una accesibilă, elevii lui Dan Petrescu au dezamăgit și au reușit să obțină doar un punct din primele patru partide. Rezultatele slabe din competițiile europene au afectat și încasările CFR-ului, care în anii trecuți se baza pe sumele venite de la UEFA.

Potrivit Fanatik, în actualul sezon, formația din Gruia a încasat 3 milioane de euro pentru participarea în grupele Conference League, 845.500 de euro pentru locul în clasamentul UEFA în ultimii 10 ani, 400.000 de euro pentru jocurile din preliminarii și 166.000 de euro pentru punctul obținut în grupe, sume ce totalizează puțin peste 4,4 milioane de euro.

Astfel, diferența dintre stagiunea 2021-2022 și sezoanele precedente este una uriașă. Spre exemplu, în urmă cu doi ani, când CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană dintr-o grupă cu Celtic, Lazio și Rennes, “feroviarii” au încasat 13,3 milioane de euro.

Comenteaza