Șumudică îl face praf pe Dan Petrescu: "Să închidă gurița! Nu el a câștigat cele 4 campionate, ci Marian Copilu"

Șumudică îl face praf pe Dan Petrescu: "Să închidă gurița! Nu el a câștigat cele 4 campionate, ci Marian Copilu"
| Foto: Fanatik.ro

Șumudică, demis cu scandal de la CFR Cluj la finalul lunii august, a ținut să îi răspundă lui Petrescu, cel care l-a înlocuit pe banca tehnică și a spus după meciul cu Jablonec că e nevoit să repare ce a găsit stricat la echipă.

Marius Șumudică a intrat în direct la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, la scurt timp după meciul Jablonec - CFR Cluj 1-0, din grupele Conference League, iar antrenorul a avut un discurs dur la adresa lui Dan Petrescu.

Vizibil iritat, după aproape trei săptămâni de când nu a mai oferit declarații în presă, Șumudică a cerut să fie lăsat să vorbească și a criticat în termeni duri faptul că Petrescu "îi pune în cârcă" cele două eșecuri de până acum, cu Botoșani și Jablonec. 

"El spune că echipa nu e pregătită. El a avut două săptămâni să pregătească echipa. Această echipă cum a putut să o calce în picioare pe FCSB? Cum poți să domini? Decât dacă ești bine pregătit fizic. Șumudică i-a pregătit până la meciul cu FCSB. Jucătorii au câștigat acel meci pentru că erau bine pregătiți fizic. După care, apare un domn antrenor, care a avut trei săptămâni la dispoziție, schimbă 7-8 jucători pregătiți de mine, aduce 3-4-5 jucători pe care îi pune pe listă și acum se plânge că jucătorii nu sunt pregătiți.

Eu sunt vinovat că nu sunt pregătiți? Acest antrenor apare și spune că Bălgrădean i-a distrus meciul trecut. De ce jucătorii respectivi nu mai apar să spună că îi deranjează? Când apari la interviu și dai nume că jucătorul a greșit... eu am spălat rufele în familie, nu am aruncat cu pietre în ce a făcut un antrenor înainte.

Nu Petrescu a luat acele 4 campionate, președintele le-a luat, Marian Copilu, vă spun eu. Petrescu a fost bolnav de COVID, a stat nu știu cât timp departe. A venit Edi, a luat el un campionat și tot ridicăm niște oameni în slăvi.

Echipa aceasta, cu Șumudică antrenor, a câștigat jocul cu FCSB. Ce puteai să faci la un antrenament? Nu înțeleg ce s-a făcut greșit. Să vină, facem o emisiune amândoi. Dacă are sânge în instalație, așa cum spune el, venim și discutăm față în față ca doi profesioniști și vedem ce s-a făcut greșit înainte și ce trebuie să repare.

Nu sunt eu vinovat că îți aduci tu jucători cu două viteze - încet și pe loc. Eu nu sunt vinovat că Petrila nu mai era acela care era cu Șumudică. La fel cu Omrani. Eu sunt un tip loial, îl respect, dar nu veni să-mi pui mie în cârcă.

Nu veni acum să împroști cu noroi niște oameni care au venit acolo și te-au lăsat pe primul loc, cu 21 de puncte, 7 din 7. Cu Young Boys acasă nici n-au ajuns la poartă. Au dat gol în ultimul minut din lovitură liberă. E adevărat, cu Steaua Roșie ratez penalty. Domnul Deac ratează penalty, Bălgrădean dă pe lângă minge și arbitrul dă un penalty imaginar în minutul 4. Asta s-a întâmplat cu Steaua Roșie, iar acum venim și aruncăm cu noroi că s-a făcut greșit totul. Ce s-a făcut greșit, domnul Petrescu?

Bravo lui, el crede în jucătorii respectivi, dar să nu uităm că Marian Copilu și cu Marius Șumudică au clădit un lot care era pe primul loc. Clubul a încasat 4 milioane din Conference League și am jucat cu Steaua Roșie, care azi au bătut Braga, iar Young Boys vedeți unde sunt. Cine, Jablonec? Cine sunt Jablonec? Locul 11 în Cehia. Ok, când a fost cu Banja Luka am ieșit și am spus că nu e normal. Ce să mai spunem de Slavia sau Sparta Praga? De Plzen, de exemplu?

În momentul ăsta, Petrescu trebuie să închidă gurița, dacă ne respectăm ca antrenori. Eu nu fac lucrurile astea, eu n-am vorbit de foștii mei colegi, care au fost înainte, nu e normal să faci așa ceva", a spus Șumudică, la Fotbal Club.

Comenteaza