Supercupa Europei. Liverpool și Chelsea se luptă pentru titlul de cea mai bună echipă de pe continent

Supercupa Europei. Liverpool și Chelsea se luptă pentru titlul de cea mai bună echipă de pe continent
| Foto: facebook.com/ChampionsLeague

Câștigătoarea UEFA Champions League și învingătoarea din Europa League se luptă pentru cel de-al treilea trofeu european al anului.

Sezonul european cu adevărat important e pe cale să înceapă, iar primul meci al stagiunii va fi cel dintre Liverpool și Chelsea. Cele două rivale din Premier League își vor disputa titlul de “Regină a Europei” într-un meci care se anunță a fi unul palpitant. “Cormoranii” pornesc ca deținători ai UEFA Champions League, după ce au trecut de o altă echipa din Anglia, Tottenham, în timp ce londonezii au învins în finala Europa League concitadina Arsenal.

Liverpool este favorita clară a duelului de la Istanbul. Cu un lot aproape neschimbat și cu același antrenor, Jurgen Klopp, care a preluat echipa în urma cu patru ani, campioana Europei se află în avantaj înaintea partidei. Deși nu se va putea baza pe portarul titular, Alisson, Liverpool se întoarce la Istanbul, locul unde s-a disputat cea mai frumoasă finală din istoria Ligii Campionilor. În 2005, “Cormoranii” învingeau AC Milan la penalty-uri, după ce au fost conduși cu 3-0 la pauză și au revenit în actul secund.

Debutul de sezon a fost unul bun pentru elevii lui Jurgen Klopp. Deși au pierdut Supercupa Angliei, jucătorii lui Liverpool s-au răzbunat în campionat, unde au învins categoric Norwich, 4-1, în prima etapă a sezonului. În afară de absența lui Alisson, englezii nu vor putea conta nici pe Clyne sau Lovre, în timp ce Keita e incert.

De cealaltă parte, debutul de sezon a fost unul dezastruos pentru Chelsea. Cu o interdicție la transferuri, londonezii se pot baza doar jucătorii din lotul actual și pe tinerii proveniți din Academie. Noul antrenor al echipei e legenda clubului, Frank Lampard, cel mai bun marcator din istoria lui Chelsea (211 goluri) și locul patru în topul aparițiilor cu 648. Totuși, primul meci al sezonului a adus o umilință pe Old Trafford, unde londonezii au cedat cu 4-0 în fața lui Manchester United.

Cu toate acestea, palmaresul în ultimele cinci meciuri directe dintre Liverpool și Chelsea le aparține “albaștrilor”, care au înregistrat două victorii, două remize, iar ultima înfruntare a fost câștigată de elevii lui Jurgen Klopp. Pe lista accidentaților de la Chelsea se află Hudson-Odoi și Loftus-Cheek, în timp ce Kante este incert.

Echipe probabile:

Liverpool: Adrian – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Milner – Salah, Firmino, Mane

Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson – Jorginho, Kovacic – Pedro, Barkley, Pulisic – Giroud

Supercupa Europei se va disputa azi, de la ora 22:00 și va fi transmisă de Digisport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus.

Comenteaza