Suporterii “U” Cluj trag un semnal de alarmă. Juniorii clubului nu au o bază de antrenament + Mesaj pentru UBB

Aproximativ 600 de jucători, legitimați la Academia “U”-Luceafărul întâmpină probleme serioase în ceea ce privește locul de desfășurare al antrenamentelor.

Viitorii fotbaliști ai Universității Cluj trec prin momente complicate din cauza faptului că nu au un loc stabil de antrenament. Suporterii au transmis un mesaj conucerii Universității Babeș-Bolyai, prin care cer ca antrenamentele juniorilor de la Academia “U”-Luceafărul să se desfășoare în cele mai bune condiții, în special având în vedere că clubul celebrează 100 de ani de existență. În ultima perioadă, au existat semnale clare că relațiile dintre instituția de învățământ și clubul clujean devin din ce în ce mai reci.

“Ultimele zvonuri legate de antrenamentele copiilor de la Academia “U”-Luceafărul (undeva la 600 de juniori) din Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hațieganu sunt ALARMANTE!

Însuși Prof. Dr. Iuliu Hatieganu fondatorul clubului Universitatea Cluj, amintește scopul parcului creat în memoria fiului său „S-a creat în amintirea micului şi bunului meu fiu, Ţuţu, copil bun şi cuminte, care la vârsta de 10 ani, a părăsit această lume, pământul ţării, cu toată îngereasca putere a sufletului său. […] Pentru a reuşi în educaţie, prima condiţie este de a crea un loc, unde tineretul să se întâlnească cu plăcere pentru a trăi marile învăţături. Ştiind că apropierea de tineret este mai uşoară prin porţile fizicului, am crezut necesară înfiinţarea unui parc sportiv."

Tragem un semnal de alarma Rectoratului și conducerii UBB Cluj în ceea ce privește buna și pașnica desfășurare a antrenamentelor sportivilor ce poartă “U” pe piept, din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu (Parcul Babeș). Sperăm ca în cei 100 de ani de învățământ Universitar în limba Română să fi învățat ceva din scopul sacrificiilor strămoșilor noștri”, e mesajul transmis de Peluza Șepcile Roșii.

Totuși, în Ședința extraordinară a Consilului Local de joi, Primăria a decis să rezilieze contractul cu Fundația “Primăvara Clujană”, către care era concesionat terenul Bazei “Dan Anca”, iar micuții fotbaliști ar putea reveni pe terenurile complexului din cartierul Gheorgheni.

Comenteaza