Surpriză în Liga Națională. U-BT Cluj a pierdut la Voluntari

Surpriză în Liga Națională. U-BT Cluj a pierdut la Voluntari
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României a fost învinsă pe terenul ilfovenilor, scor 89-86.

Jucătorii celor două echipe și-au intrat greu în ritm în primele minute, iar tabela a părut înghețată. Totuși, în cele din urmă baschetbaliștii campioanei, dar și cei ai vicecampioanei și-au reglat tirul, iar după 10 minute, U-BT conducea cu 22-20.

Campioana a început excelent sfertul secund, cu un parțial de 10-0, care a mărit diferența la una formată din două cifre. Gazdele au replicat cu un run de 7-0, iar Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să ceară time-out. Elevii săi au controlat în momentele ce au urmat și erau în avantaj la pauză, scor 42-38.

Deși clujenii au încercat să păstreze ritmul bun și după revenirea de la vestiare, ilfovenii au avut o răbufnire de orgoliu și au reușit să revină în meci. CSO Voluntari a egalat la 62, iar ultimele 10 minute se anunțau a fi de foc.

Un parțial de 8-0 i-a ajutat pe "studenți" să mărească ecartul în startul celui de-al patrulea sfert, dar misiunea campioanei era departe de a fi încheiată. Neatențiile din ofensiva clujeană și eficiența gazdelor de la mare distanță au dus la o răstunare de situație.

Cele două formații s-au succedat la conducere în ultimele minute, iar lipsa de inspirație a "studențior" în secundele de final a dus la un eșec suprinzător, 89-86.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Emi Cățe (20 de puncte, 8 recuperări), fiind urmat de Leo Meindl (18 puncte, 5 recuperări), Stefan Bircevic și Nandor Kuti (ambii câte 11 puncte).

Comenteaza