Surpriză la echipa națională. Unul dintre cei mai importanți jucători se retrage

Surpriză la echipa națională. Unul dintre cei mai importanți jucători se retrage
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Finalul grupelor din Liga Națiunilor a adus o veste surprinzătoare, retragerea unuia dintre căpitanii lui Mirel Rădoi.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

După 11 ani și 73 de partide sub tricolor, Ciprian Tătărușanu a decis să se retragă de la echipa națională. Goalkeeper-ul de 34 de ani a fost selecționat prima dată în 2009, însă abia un an mai târziu debuta pentru România, într-un amical cu Italia, scor 1-1, sub comanda lui Răzvan Lucescu. Portarul celor de la AC Milan a transmis un mesaj suporterilor în care motivează decizia sa de a nu mai evolua pentru România.

“Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine.

Tricoul în care am visat să joc de când eram copil. În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice.

Orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol.

S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial, programate în primăvară. E momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea. Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, e scrisoarea transmisă de Tătărușanu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza