Surpriză pe Cluj Arena. Universitatea a pierdut cu Ripensia Timișoara

Surpriză pe Cluj Arena. Universitatea a pierdut cu Ripensia Timișoara
| Foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Echipa pregătită de Bogdan Lobonț a pierdut partida cu timișorenii, scor 3-2, dar rămâne pe locul al treilea în eșalonul secund.

“Studenții” au dominat primele minute ale jocului de pe Cluj Arena, dar fără să creeze o presiune consistentă la poarta timișorenilor. “Șepcile roșii” au avut prima ocazie în minutul 20, când Gavra a scăpat singur spre poartă, dar a preferat să îi paseze lui Janos, care a tras peste. Totuși, două minute mai târziu, același Gavra s-a aflat în situație de a marca și a reușit să deschidă scorul. Avantajul clujenilor nu a durat mult, iar în minutul 26, Dumiter a profitat de o greșeală a lui Taub și a restabilit egalitatea. Apoi, oaspeții au fost mai periculoși, iar Popovici și Manour, de două ori, au fost aproape de a marca. Treptat, presiunea timișorenilor a scăzut, iar scorul pauzei a fost 1-1.

Jucătorii Ripensiei au ieșit motivați de la cabine și au avut un start bun de meci, pe fondul unor greșeli inexplicabile ale clujenilor. Mansour a irosit din nou o bună oportunitate de marca, la trei minute de la reluare. În cele din urmă, golul a venit în poarta “studenților”, fiiind marcat de Dumiter, cu un șut din unghi. “Șepcile roșii” au răspuns repede, iar în minutul 55, Goga a tras puternic, balonul a fost respins de un fundaș, iar Hațiegan a înscris simplu, cu capul. Până la final, Gavra a mai avut două lovituri de cap, dar care nu au pus în pericol poarta lui Moldovan. Meciul a fost întrerup minute bune, după ce Gueye Mansour a stat întins minute bune pe gazon, după un duel cu Goga. Senegalezul a fost luat de pe teren cu ambulanța. Clujenii au trecut pe lângă victorie în prelungiri, dar Gavra a tras într-un apărător, după ce a trecut de portarul Moldovan. Surpriza a venit în prelungiri, când Drăghici a scăpat singur și l-a învins pe Dur-Bozoancă cu un lob. 

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Cordoș, Sepsi, Taub (Berci ‘46) – Giurgiu, Greu (Florescu ‘54) – Hațiegan, Goga, Janos (Pîrvulescu ‘46) – Gavra

Ripensia Timișoara: Moldovan – Popa, Hecsko, Apro, Toma, Stoi, Burdeț, Popovici, Zaluschi (Drăghici ‘86), Dumiter, Mansour (Anghelina ’82)

În urma înfrângerii, clujenii rîmân cu 66 de puncte. Pentru Universitatea Cluj urmează un nou duel cu o echipă din Timișoara. De data aceasta, “studenții” se vor deplasa pe terenul Politehnicii.

Comenteaza