Tamara Korpatsch, la cea mai bună clasare a carierei după Transylvania Open 2023. Pe ce loc a ajuns Gabriela Ruse

Tamara Korpatsch, la cea mai bună clasare a carierei după Transylvania Open 2023. Pe ce loc a ajuns Gabriela Ruse
| Foto: Transylvania Open

Jucătoarea din Germania a urcat 34 de poziții în clasamentul WTA, după ce a câștigat trofeul de la Cluj-Napoca în fața favoritei publicului.

Tamara Korpatsch a început Transylvania Open 2023 pe locul 105 mondial, însă a reușit o săptămână de vis, a câștigat competiția din BT Arena și a urcat 34 de poziții în clasamentul mondial.

Astfel, jucătoarea din Germania este acum pe locul 71 WTA, cea mai bună clasare a carierei. În trecut, Korpatasch a mai ajuns până pe poziția 74 mondială, în noiembrie 2022.

În schimb, Elena Gabriela Ruse a ratat șansa de a câștiga un turneu în fața fanilor români, însă prestația de la Cluj-Napoca i-a adus o urcare de 61 de locuri în ierarhia mondială. În prezent, sportiva în vârstă de 25 de ani ocupă poziția 127 WTA și cu siguranță va forța revenirea între primele 100 de jucătoare ale lumii.

Chiar dacă a pierdut în primul tur la Cluj-Napoca, Sorana Cîrstea rămâne cea mai bine clasată româncă, pe locul 26 WTA, fiind urmată de Ana Bogdan pe poziția 68 WTA, Irina Camelia Begu pe 76 WTA și Jaqueline Cristian pe 97 WTA.

Comenteaza