TAS a respins cererea CFR Cluj de suspendare a depunctării

TAS a respins cererea CFR Cluj de suspendare a depunctării
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins cererea clubului CFR Cluj de suspendare a sancţiunii cu depunctarea, dictată de Comsia de Disciplină a FRF, până la judecarea recursului de către instanţa de la Lausanne, a declarat vineri preşedintele AFAN, Emilian Hulubei.

"CFR a întreprins la TAS două acţiuni. Mai exact în afara recursului, a cerut la TAS şi suspendarea deciziei de impunere a hotărârii comisiilor jurisdicţionale din România de depunctare şi interzicere a efectuării transferurilor până la judecarea cazului de către Tribunalul de la Lausanne. TAS a respins această cerere de suspendare, urmând ca ulterior să se pronunţe asupra recursului făcut de CFR în acest caz", a declarat Hulubei pentru Mediafax.

La 4 februarie, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat CFR Cluj pentru neexecutarea hotărârilor Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL), în speţă neachitarea datoriilor către cinci fotbalişti, cu interzicerea dreptului de a transfera sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi scăderea a câte patru puncte pentru fiecare dosar, 24 de puncte în total. Cei cinci jucători sunt Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei, cu menţiunea că ultimul a avut două dosare deschise la CNSL.

Comisia de Recurs a FRF a respins, la 20 februarie, memoriul grupării CFR Cluj, menţinând sancţiunea cu 24 de puncte de penalizare dictată de Comisia de Disciplină,

Astfel, CFR Cluj, care ocupa locul 2 în clasamentul Ligii I la finalul turului, cu 34 de puncte, a ajuns pe ultimul în clasamentul Ligii I. Formaţia ardeleană are acum 11 puncte, după 20 de etape.

 

Comenteaza