Temerile lui Petrescu înaintea derby-ului cu Dinamo: ”Dacă nu pierd, sunt mulțumit”

Temerile lui Petrescu înaintea derby-ului cu Dinamo: ”Dacă nu pierd, sunt mulțumit”
Deși e distanță mare în clasament între CFR Cluj și Dinamo, Dan Petrescu nu se aștepată la un meci facil cu ”alb-roșii”. Cele două echipe se întâlnesc duminică, de la ora 20:45, la București, în etapa a 18-a din Liga 1.

Este primul meci oficial al "ceferiștilor" după aproape două săptămâni de pauză, cauzată de amicalele naționalei cu Turcia (2-0) și Olanda (0-3). Ardelenii i-au avut convocați pentru aceste jocuri pe mijlocașii Ovidiu Hoban (34 ani) și Ciprian Deac (31 ani).

"Când joci cu Dinamo, nu poate să fie un meci ușor. Indiferent de locul pe care se află. Au un lot valoros, jucători care pot să facă diferența, și un antrenor care cunoaște foarte bine echipa noastră. A antrenat mulți jucători de aici și suntem convinși că e un meci cu presiune mare și pentru ei, dar și pentru noi.

Pentru că ambele echipe avem nevoie de victorie. Fiind meci în deplasare, eu mă mulțumesc să nu pierd. Pentru mine e rezultat pozitiv. Acum nu ne gândim la primul loc, ci doar la play-off. Când o să ajungem acolo, o să ne gândim și la alte lucruri", a spus antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu.

Deși Dinamo nu trece printr-o perioadă foarte bună, iar clubul a fost scos la vânzare de finanțatorul Ionuț Negoiță, Petrescu nu îi subestimează pe "alb-roșii".

"Jucătorii nu cred că vor resimți. Se vor gândi doar să câștige meciul, pentru că suporterii au pus mare presiune pe ei. Sunt convins că vor juca pentru fani. Din această cauză, meciul va fi și mai greu pentru noi".

În meciul cu Dinamo ar putea reveni și Bryan Nouvier. Mijlocașul francez a lipsit din ultimele meciuri ale CFR-ului din cauza unei accidentări.

"O să fie în lot. Acum rămâne de văzut dacă va intra de la început, va fi rezervă sau va sta în tribună. După cum știți, la noi e competiție mare să prinzi primul 11. Pentru el e un dezavantaj că nu a mai avut un meci oficial de foarte mult timp. Cred că mă voi baza pe jucătorii care au prins meciuri", a adăugat "Bursucul".

Mijlocașul Valentin Costache (19 ani), transferat săptămâna trecută de CFR Cluj de la Dinamo, nu va evolua în meciul de duminică. El se va alătura formației din Gruia în ianuarie.

"Este accidentat. Dacă nu era, sunt convins că îl băga. Sută la sută. De când e Miriuță, mereu a jucat titular. Până s-a accidentat", a mai spus Dan Petrescu.

CFR Cluj ocupă locul 2 în Liga 1, cu 37 puncte. Ardelenii sunt la un punct în spatele liderului FCSB. Dinamo este pe 7, cu 24 puncte. În tur, "feroviarii" s-au impus cu 1-0 în fața dinamoviștilor.

Dinamo - CFR Cluj se joacă duminică, de la ora 20:45, pe stadionul Ștefan cel Mare din București. Partida va fi transmisă în direct pe Look TV, Digisport și Telekom Sport.

Comenteaza