Tempesta câştigă "la masa verde" Raliul Sibiului

Tempesta câştigă
Contestaţia depusă de Gergo Szabo la decizia Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, care l-a exclus din competiţie după un incident la Raliul Sibiului, a fost respinsă. Concluzia - pilotul clujean Marco Tempestini câştigă "la masa verde" competiţia de weekendul trecut.


">

Tempestini este urmat în clasament de Dan Gârtofan şi Simone Campedelli. "Nu consider acest lucru o victorie. Am muncit mult la Sibiu şi nu cred că am "furat" cele 25 de puncte", spune Tempestini, care adaugă că, deşi se bucură pentru ele, "nu-mi place cum au fost obţinute". "Un raliu se termină atunci când ajungi în parcul închis, iar regulamentele sunt făcute pentru a fi respectate", spune Tempestini pe site-ul oficial al Napoca Rally Academy.

Amintim, în ultima zi a raliului, Gergo Szabo a reclamat că a întâlnit o maşină pe probă iar ocupantul poziţiei secunde, Valentin Porcişteanu, a lovit un motociclist care a intrat pe drum în timpul concursului. Proba a fost anulată iar Porcişteanu, cu maşina avariată, nu a mai putut continua. Nu doar aceasta, dar Szabo a fost exclus din Raliul Sibiului pentru service ilegal, decizie contestată. După ieşirea dintr-unul dintre parcurile de service, Szabo a schimbat cureaua de accesorii la maşina sa în prezenţa mecanicilor şi a fost acuzat că mecanicii săi au intervenit în timpul operaţiunii, fapt care înseamnă service ilegal şi se pedepseşte cu excluderea din competiţie.

Comenteaza