Tensiune, un roşu şi multe greşeli de arbiraj la Pandurii - CFR Cluj

Tensiune, un roşu şi multe greşeli de arbiraj la Pandurii - CFR Cluj
CFR Cluj a pierdut cu 2-1 pe terenul Pandurilor, dar centralul Cristi Balaj i-a scos din minţi pe clujeni cu deciziile sale.

Maxim şi Răduţ au înscris din două lovituri de la unsprezece metri, în timp ce golul CFR-ului a fost marcat de Rafael Bastos. Clujenii acuză neacordarea a două lovituri de pedeapsă şi consideră că centralul Cristi Balaj a influenţat rezultatul final.

Ceferiştii au prins aripi după succesul din Portugalia, dar au avut viaţa grea pe terenul Pandurilor. Statistica era de partea gorjenilor lui Grigoraş, tehnician care îşi făcuse temele înaintea meciului: "sunt cei mai buni din ţară pe contraatac", spunea tehnicianul înaintea partidei directe. Într-adevăr, clujenii au început prudent meciul, iar gazdele au încercat să demonstreze că eşecul usturător de la Petrolul (0-4), din urmă cu o etapă, a fost doar un accident. Formaţia Pandurilor fără Voiculeţ e lipsită de luciditate, nu are aceeaşi cadenţă, deşi Răduţ şi Maxim sunt pe teren. Răduţ a tras primul semnal de alarmă, cu un şut din lovitură liberă, însă Felgueiras a respins mingea (10). Fără Kapetanos, clujenii au mizat pe croatul Bjelanovic, iar vârful a fost aproape să deschidă scorul după ce a plonjat şi a deviat o minge cu capul, dar Lazar a fost pe fază. În ciuda unui joc mai modest decât de obicei, Pandurii ar fi putut intra în avantaj la cabine, dar Lemnaru a nimerit transversala (32). Pe finalul primei părţi, clujenii au rămas fără antrenor, după ce Andone a protestat la adresa arbitrilor şi a fost trimis în tribune.

Partea secundă s-a animat chiar la debut. Sepsi a comis un fault în propriul careu, Balaj a dictat lovitură de la 11 metri, iar Maxim l-a învins pe Felguieras (50). Bucuria gazdelor a durat doar două minute, iar Bastos a arătat că traversează cea mai bună formă sportivă a carierei sale, continuând evoluţia entuziasmantă de la Braga; l-a drbilat cu uşurinţă pe Viera şi a şutat impecabil de la 16 metri, restabilind egalitatea (52).

CFR-ul nu mai câştigase din 2007 pe terenul Pandurilor şi a forţat victoria. Nicoară a cerut penalty la un duel cu Unguruşan (72), Andone a izbucnit în tribune, dar tot gazdele au marcat. Mureşan a comis un henţ, Balaj a dat al doilea penalty pentru Pandurii, iar Răduţ a făcut 2-1 (80). Andone a forţat pe final, l-a trimis în teren şi pe Rui Pedro în locul lui Aguiregarray, dar portughezul nu a mai putut schimba soarta partidei. Pandurii au urcat din nou pe locul 1, cel puţin până la meciul dintre Steaua şi Rapid.

Pandurii Târgu-Jiu - CFR Cluj 2-1 (0-0)

  • Au marcat: Maxim (50), Răduţ (80) / Bastos (52)
  • Stadion: Pandurii Spectatori: 7000
  • Pandurii: Lazar - Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad - Nistor - Grigoraş, Maxim (Rusu, 86), Răduţ, Ibeh (Matulevicius, 58) - Lemnaru (Butadjine, 69). Antrenor: Petre Grigoraş
  • CFR: Felgueiras - Pinto, Cadu, Rada, Sepsi (Nicoară, 64) - Aguirregaray, Mureşan, Godemeche (Luis Alberto, 71), Camora - Bastos - Bjelanovic. Antrenor: Ioan Andone
  • Cartonaşe galbene: Viera (58), Nicoară (72), Pinto (79), Mureşan (89), Felgueiras (90<2 / Bjelanovic (29)
  • Cartonaşe roşii - Cadu (90+2)
  • Au arbitrat: Cristi Balaj - C. Nica, Ad. Ghinguleac

 

Tensiune pe final, Cadu, eliminat

Gabi Mureşan şi-a pierdut răbdarea pe finalul meciului şi a fost aproape de eliminare după o intrare cu talpa ridicată asupra unui fotbalist de la Pandurii, dar Cristi Balaj i-a arătat doar cartonaşul galben. Mijliocaşul "ceferist" a mai fost eliminat în acest sezon în partida cu Oţelul Galaţi, castigată în cele din urmă de clujeni. El a intrat şi în gura conducerii pentru uşurinţa cu care încasează cartonaşe roşii şi îşi lasă echipa în inferioritate. În schimb, căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu, a avut o ieşire nervoasă, lovindu-şi un adversar cu crampoanele, după care a fost eliminat.

Clujenii au cerut două penalty-uri

Oficialii clubului şi jucătorii acuză neacordarea a două lovituri de la unsprezece metri. În prima fază, Nicoară a fost faultat în careu de Unguruşan (72), iar în prelungirile partidei Camora a fost stopat neregulamentar de Mamele, însă Balaj a lăsat jocul să continue.

 

Etichete
Comenteaza