Se adâncesc tensiunile între Dan Petrescu şi conducerea CFR-ului

Se adâncesc tensiunile între Dan Petrescu şi conducerea CFR-ului
| Foto: Sport Picture

CFR Cluj a câştigat titlul în ultimii doi ani, iar unul din principalele atuuri ale ardelenilor a fost liniştea de la echipă. Culmea, cel care a agitat acum apele a fost chiar antrenorul Dan Petrescu. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Principalul" celor de la CFR a afirmat după înfrângerea cu Universitatea Craiova, 2-3, că nu a fost linişte la echipă, iar jucătorii nu s-au concentrat la meci. ”Au fost probleme la club înaintea acestui meci și mai sunt probleme.

A fost o săptămână agitată. Sunt mulți jucători care nu joacă din cauza regulii acesteia, U21, sunt puţin supărați. Au mai fost și alte probleme, dar nu vreau să dezvălui mai multe”, a spus Dan Petrescu, la flash-interviul de după meci.

El se referea la faptul că a fost întârziată plata unui bonus şi cumva dădea vina pe conducere pentru jocul mai slab al echipei şi greşelile neaşteptate ale unor jucători.

Petrescu încearcă să dea vina pe conducere, în timp ce preşedintele CFR-ului este foarte supărat pe antrenor din cauza strategiei financiare proaste pe care e nevoit să o ducă pentru a satisface cererile "Bursucului". Un lot îmbătrânit, fără promovarea tinerilor care să poată fi vânduţi, transferul unor jucători ceruţi de Petrescu pe care se dau bani mulţi, dar nu sunt băgaţi să joace.

Marţi, la Fotbal Club, Bogdan Mara a intervenit în emisiune şi a ţinut să precizeze: "Nu există nicio restanţă la echipă. S-a plătit şi bonusul restant. Iar salariul a fost achitat cu două săptămâni înainte".

Intervenţia lui Mara, altfel rară pentru a spune lucruri concrete despre mersul lucrurilor la CFR, este evident reacţia conducerii la intenţia lui Petrescu de a pune în cârca acesteia o eventuală ratare a câştigării titlului.

Acesta este un antrenor mare. Însă unul cu care este extrem de greu să lucrezi. Îţi oferă rezultate, dar trebuie să-i satisfaci toate cererile. Iar unele sunt costisitoare. Dacă nu ia titlul şi să meargă în cupele europene, pentru clubul din Gruia ar fi un adevărat dezastru. 

Conducerea plăteşte salarii costisitoare unor fotbalişti care nu sunt băgaţi pe teren. Fotbalişti care au şi o vârstă şi care atunci când nu joacă pot crea o atmosferă proastă la echipă. Chiar dacă în iarnă s-a încercat împrumutul mai multora dintre aceştia pentru a scăpa de o parte, măcar, a salariilor, Petrescu s-a opus.

Aşa se face că acum jucători precum Cestor, Chipciu, Luis Aurelio, Ciobotariu, Boli, Sylla, Pereira, Traore, Golofca, Rondon stau mai mult prin tribună sau se despart de club, cum e cazul lui Ţucudean, probabil, Arlauskis.

Fotbalişti care nu au deloc salarii mici. Iar amănuntul că Andrei Radu, Paşcanu, Butean, Fernandez, Alex Ioniţă şi Mailat joacă pentru alte echipe arată dimensiunea reală a unul lot pentru care a insistat Dan Petrescu, arată o analiză DigiSport.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza