Țenter vorbește despre pericolul automulțumirii la “U”-BT

Țenter vorbește despre pericolul automulțumirii la “U”-BT
Seria de opt victorii consecutive îi obligă pe baschetbaliști să mențină același nivel motivațional, subliniază antrenorul formației clujene.

"U"-BT joacă duminică, în Sala Polivalentă, cu BC Pitești, vecina sa din clasament, în cadrul etapei a XIX-a a Ligii Naționale. Partida este programată la ora 19:45 și va fi transmisă de Digisport 3.

Marcel Țenter face eforturi pentru a-și menține elevii concentrați la fiecare joc, după ce aceștia au reușit să lege opt victorii în campionat.

"Lucrăm zilnic să ne menținem jucătorii la același nivel din punct de vedere psihologic, le spun zilnic că oricine poate avea o serie pozitivă, dar mai greu este să te menții acolo. Din fericire, avem la dispoziție un grup de jucători maturi. Până la urmă, este în mâinile noastre dacă vom reuși să ne menținem motivațional la acest nivel.

Suntem conștienti că avem o echipă care poate face un sezon foarte bun, dar suntem conștienți și de pericolul automulțumirii, care poate să apară. Mai pot să apară probleme de "chimie", unii jucători pot fi mulțumiți de timpul de joc, alții nu. Sunt multe pericole care ne pândesc, dar, până la urmă, totul depinde de noi, de maturitatea noastră de a înțelege că echipa este deasupra jucătorului. Cât timp vom face asta, lucrurile vor evolua bine", a declarat antrenorul echipei "U"-BT.

"U"-BT va avea duminică ocazia perfectă de a răzbuna înfrângerea din tur (86-79, n.red), crede americanul Darius Hargrove.

"Va fi un bun test pentru noi, mai ales că ne-au învins în tur, însă cred că stăm mult mai bine acum decât atunci. Toate echipele care vin să joace aici fac tot ce pot să ne învingă, dar suntem pregătiți pentru orice. Încercăm să câștigăm toate meciurile, mai ales pe cele de acasă. Campionatul e de așa natură încât o înfrângere te trimite pe locul 8 sau 9, în timp ce o victorie te poate urca pe locul al doilea", a completat baschetbalistul.

 

 

Comenteaza