Timea Bacsinszky, moment emoționant, după înfrângerea cu Irina Begu

Timea Bacsinszky, moment emoționant, după înfrângerea cu Irina Begu
| Foto: foto facebook.com/swissfedcupteam

Elvețianca a izbucnit în plâns, când și-a adus aminte de copilăria petrecută în România.

Numărul 46 WTA și, totodată, jucătoarea numărul 1 din echipa Elevției pentru duelul cu România a oferit un moment emoționant la conferința de presă de după meciul cu Irina Begu.

Elvețianca are legături puternice cu țara noastră, tatăl ei fiind originar din Satu Mare. Jucătoarea a rememorat o parte din copilărie și nu și-a putut stăpâni lacrimile. “Bunicii mei au fost foarte săraci, dar îmi amintesc că mi-au cumpărat când eram mică doi pui de găină, unul alb și unul negru, ca să fiu fericită când mă joc în grădină. După un an, când au crescut, a venit cineva și a spus că trebuie să îi tăiem ca să facem supă.

Pentru elvețieni a fost șocant când le-am povestit, dar pentru mine este o amintire foarte prețioasă, la fel cum este cea în care stăteam în grădină pe un scaun și îmi făceau duș cu apa dintr-o găleata. Bunicii mei au murit, dar și acum mai știu de zacusca de vinete și de multe alte bunătați. Mă simt binecuvântată că am trăit aceste lucruri. Ei mi-au dat totul și le duc dorul”, a spus Bacsinzky la finalul partidei.

Pentru Timea urmează meciul cu numărul 1 mondial Simona Halep. Va fi a cincea înfruntare dintre cele două, iar palmaresul e de partea româncei, care a câștigat trei partide. Jocul se va disputa de la ora 12.

Comenteaza