Top favorite în Superliga la finalul turului: Rapid urcă pe 3, Craiova pare ieșită din cursă, iar Hermannstadt poate fi surpriza acestui sezon 

Top favorite în Superliga la finalul turului: Rapid urcă pe 3, Craiova pare ieșită din cursă, iar Hermannstadt poate fi surpriza acestui sezon 

Am trecut de jumătatea sezonului în Superligă, prilej cu care pot fi trase deja câteva concluzii.

FCSB a început sezonul în forță, dar este în pierdere de turație, CFR Cluj a reușit să omogenizeze rapid lotul, dar face pași greșiți, în timp ce Rapid poate spera la câștigarea titlului. La capitolul dezamăgiri pot fi trecute Farul și Universitatea Craiova. Există și surprize, în special Hermannstadt și Petrolul.

Lupta pentru titlu se anunță interesantă. Hegemonia celor de la CFR Cluj a fost "spartă" anul trecut de Farul, care a câștigat surprinzător titlul. Vom avea o nouă campioană surprinzătoare? Finalul turului a prins-o pe FCSB pe prima poziție, CFR Cluj este pe doi, în timp ce Rapid a avut un progres remarcabil în ultima perioadă și a încheiat turul pe locul trei.

Universitatea Craiova a dezamăgit însă crunt și a terminat turul pe locul 5 și a ajuns la al patrulea antrenor din acest sezon, după Eugen Neagoe, Laurențiu Reghecampf și Corneliu Papură, echipa fiind preluată de bulgarul Ivalyo Petev. Nici Farul lui Hagi nu a avut evoluțiile dorite și este mult sub nivelul arătat în sezonul precedent.

Farul a fost campioana surpriză din sezonul precedent, iar acest statut l-ar putea avea în actuala stagiune de Hermannstadt, echipă care a terminat turul pe locul 4. Sunt mulți oameni care fac pariuri surprinzătoare pe echipe mici care câștigă titlul. Iar Hermannstadt are o cotă la trofeu mai mult decât atrăgătoare pe platformele de pariuri sportive fotbal - 23.00. O cotă foarte mare, care arată însă că echipa lui Marius Măldărășanu nu are șanse prea bune la câștigarea titlului, în condițiile în care FCSB și CFR Cluj rămân principalele favorite, urmate de Rapid București.

Cotele la câștigarea titlului:

FCSB - cota 2.10
CFR Cluj - cota 2.50
Rapid - cota 5.50
Universitatea Craiova - cota 21.00
Hermannstadt - cota 23.00
Farul - cota 67.00
Prezentarea principalelor favorite

FCSB vrea să oprească seceta

FCSB a câștigat ultimul titlu în 2015, iar de atunci a fost mai mult abonată la locul secund. A început însă în forță sezonul și obținea victorie după victorie, dar în ultima perioadă nivelul jocului a scăzut, iar rezultatele sunt și ele mai slabe. A terminat turul cu un avans de un punct față de CFR Cluj, numai că la nivelul lotului se simte o instabilitate. Echipa nu are un atacant cert, iar Andrea Compagno este în scădere față de stagiunea precedentă, când a marcat de 15 ori. Rămâne însă o echipă cu un lot valoros și cu soluții pe bancă de rezerve.

CFR Cluj a schimbat aproape tot lotul, dar luptă la titlu

A fost o vară agitată la CFR Cluj. Antrenorul Dan Petrescu a plecat și i-a lăsat locul lui Andrea Mandorlini, iar la nivelul lotului au fost multe modificări. Jucători importanți ca Scuffet, Burcă ori Boateng au părăsit-o pe CFR Cluj, dar transferurile făcute au adus un plus. CFR Cluj rămâne aceeași echipă redutabilă, puternică, foarte bine organizată. Jocul este mai ofensiv decât în stagiunea precedentă, dar nici atacul lui CFR Cluj nu strălucește. Se simte în continuare lipsa unui golgheter, dar CFR este o echipă de luat în calcul în cursa pentru titlu.

Rapid speră la titlu

După un început de sezon dificil, în care Adrian Mutu a părăsit echipa chiar înainte de startul campionatului, Rapid a avut ceva probleme. L-a numit antrenor pe Cristiano Bergodi, iar acesta a găsit rapid soluțiile potrivite. Echipa a încheiat turul în forță, cu o victorie pe terenul FCSB. Rămâne de văzut cum se va descurca Rapid până la finalul anului fără Albion Rrahmani, golgheterul ei, în timp ce Claudiu Petrila are și el probleme medicale. În orice caz, Rapid este echipa cu cel mai bun atac din Superligă și merită luată în calcul în cursa pentru titlu, mai ales că a terminat turul la 2 puncte de FCSB.

Universitatea Craiova, o dezamăgire

Oltenii au început sezonul cu așteptări mari, mai ales că au făcut două transferuri importante, Alexandru Mitriță și Jasmin Kurtić. Jocul oltenilor este foarte slab și au ajuns deja la al patrulea antrenor al sezonului, bulgarul Ivalyo Petev. Echipa suferă în special în atac, unde are abia a șaptea ofensivă din Superligă. Mitriță este și el în scădere, în timp ce Andrei Ivan este o umbră a jucătorului din stagiunea precedentă. Craiova s-a remarcat însă printr-o apărare ceva mai bună decât în sezonul precedent.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Etichete
Comenteaza