Totul pentru licenţă!

Totul pentru licenţă!
Comisia de apel va anunţa azi verdictul în ceea ce priveşte licenţierea Universităţii. Între-timp, clubul a primit sprijin pe mai multe planuri, începând cu Asociaţia "Şepcile roşii 1919" şi până la primarul Emil Boc.

De marţi, când au susţinut apelul, şi până azi, când comisia va anunţa decizia, la Universitatea situaţia s-a schimbat în bine. Echipa a câştigat 2-0 la Galaţi şi a urcat două locuri în clasament (la egalitate cu Oţelul, dar având avantajul rezultatului direct), fanii clubului au anunţat că sunt decişi să acopere o parte din rata lunară a datoriilor prin achiziţionarea de abonamente, iar primarul Emil Boc a ieşit cu o declaraţie prin care-şi arată sprijinul municipalităţii pentru "U". Mai mult, poate cel mai important, un investitor şi-a manifestat intenţia de a sprijini Universitatea.

Azi e ziua cea mai lungă pentru "U". Suporterii au scăpat aproape în totalitate de emoţiile retrogradării sportive, dar au intrat în "febra licenţierii". "Studenţii" se mişcă admirabil pe gazon, dar pot rata meciul de la Federaţia Română de Fotbal. În 2013, cel mai greu adversar pentru "Şepcile roşii" a fost comisia de licenţiere, care a refuzat în primă fază cererea clujenilor de a oferi actul care le permite să evolueze şi în sezonul viitor al Ligii I. Oficialii "alb-negrilor" au făcut apel, iar azi, până la ora 23:59 (conform regulamentului), comisia va anunţa un verdit final pe plan intern. În cazul unui deznodământ nefavorabil, "U" poate ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, urmând ca forul elveţian să anunţe verdictul până la 31 mai. În fapt, şansele ca TAS să schimbe decizia FRF sunt mici, după cum arată istoria evenimentelor recente.

Din momentul în care şi-au susţinut pledoaria şi până azi, oficialii lui "U" au încercat să strângă rândurile şi să convingă comisia că echipa va fi susţinută puternic şi în sezonul următor. Inclusiv primarul Emil Boc a declarat ieri, pentru ZIUA de CLUJ, că va susţine Universitatea în stagiunea care urmează, chiar şi financiar. Boc a vorbit despre suma de un milion de lei, pregătită pentru "Şepcile roşii", însă imposibil de alocat până acum din cauza legii care nu permite municipalităţii să fie acţionar la două entităţi sportive de acelaşi profil, "U" şi CFR în acest caz. Fostul premier a dat, însă, asigurări că legea va fi modificată în cel mai scurt timp. "<<U>> Cluj va avea tot sprijinul municipalităţii. Am pregătit un milion de lei pentru susţinerea echipei, aşteptăm doar cadrul legal. Am înţeles că legea este pe ultima sută de metri, aşa că în scurt timp vom putea vira banii. Un oraş de talia Clujului nu-şi poate permite să piardă Universitatea din Liga I. Sper ca cei din comisia de apel a Federaţiei să judece ştiind faptul că vorbim de o echipă fanion a Ardealului şi chiar a României. Eu sunt optimist, cred că "U" va primi licenţa", a spus Boc.
Horia Ţiril, administratorul judiciar al "Şepcilor roşii", a declarat că a existat o întâlnire cu reprezentanţii suporterilor, iar aceştia l-au anunţat că sunt pregătiţi să susţină o parte din planul de reorganizare prin achiziţionarea de abonamente. Mai mult, Ţiril spune că Asociaţia "Şepcile roşii 1919" l-a anunţat că va sprijini proiectul de tip "socios", prin care fanii sunt invitaţi să devină acţionari ai clubului clujean. "Cred că s-au întâmplat foarte multe lucruri pozitive în ultimele zile şi sper ca membrii comisiei să ţină cont de ele. Am avut o întâlnire cu suporterii, cu reprezentanţii Asociaţiei "Şepcile roşii 1919", în care aceştia ne-au anunţat că sunt pregătiţi să contribuie prin mijloace proprii la susţinerea clubului. Mă refer aici la cumpărarea de bilete şi abonamente. Mai mult, ASR 1919 m-a asigurat de sprijin în ceea ce priveşte proiectul socios, prin care fanii pot să-şi achiziţioneze acţiuni, la diferite preţuri. Am văzut că şi primarul Emil Boc ne susţine, iar în scurt timp va exista şi posibilitate legală ca Primăria să contribuie financiar. La fel de important, echipa merge foarte bine, am câştigat la Galaţi şi uite că există chiar posibilitatea să terminăm pe locul 11, două poziţii mai sus decât am preconizat. Asta înseamnă încă 400.000 de euro în plus din drepturi tv. Sper ca cei din comisie să ia în calcul toate aceste aspecte, să vadă că toată lumea ne susţine în demersul nostru. Avem bani în cont, avem disponibilitatea scrisă de creditorilor de a ne îndeplini planul de reorganizare chiar şi în patru ani dacă se întâmplă ceva şi nu putem achita în 36 de luni. Sperăm într-un verdict favorabil", a spus Horia Ţiril pentru ZIUA de CLUJ.

Oficialii clubului clujean vor fi anunţaţi până cel tarziu la ora 23:59 asupra verdictului comisiei de apel. Decizia poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Sprijin de la un investitor

Horia Ţiril a dezvăluit ieri că există un investitor interesat de preluarea pachetului majoritar al Universităţii Cluj, fapt pe care l-a comunicat şi comisiei de apel. "Nu vă pot spune despre ce e vorba, cert e că clubul este atrăgător pentru un investitor important, care poate asigura fără probleme finanţarea, astfel încât atât planul de reorganizare, cât şi principiul continuităţii, să fie respectat", a spus Ţiril.

Etichete
Comenteaza