Totul pentru Liga 1. “U” Cluj întâlnește Sportul Snagov. “Cât timp sunt șanse, credem în promovarea directă”

Totul pentru Liga 1. “U” Cluj întâlnește Sportul Snagov. “Cât timp sunt șanse, credem în promovarea directă”
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

“Șepcile roșii” au parte de o nouă finală, de data aceasta pe propriul teren, iar jucătorii lui Bogdan Lobonț încă speră să ocupe una din primele două poziții la finalul campionatului.

După o remiză pe terenul Academicii Clinceni, “studenții” revin pe Cluj Arena cu gândul la victorie. Formația clujeană este obligată să câștige duelul cu Snagov pentru a mai spera la promovarea directă. Meciul tur a fost unul complicat pentru “Șepcile roșii”, care au obținut doar un egal, 0-0, pe un teren impracticabil. Totuși, formația ilfoveană nu mai are forța din prima parte a campionatului și se confruntă cu serioase probleme financiare.

Restanțele salariale sunt evidențiate și de rezultate; în ultimele cinci meciuri, Snagovul a obținut doar două victorii. Formația condusă de Eugen Trică este, în mare parte, scoasă chiar și din lupta pentru locul trei, dar reprezintă în continuare un pericol. Experiența unor jucători precum Nicoară sau Alex Ioniță I constituie motive de îngrijorare pentru apărearea clujeană.

Sebastian Chitoșcă este încrezător înaintea partidei cu ilfovenii. “Ne așteaptă un meci foarte important și la fel sunt cele două care au mai rămas. Dacă se vor mai încurca și cele din fața noastră, printr-o minune, vom putea să urcăm pe unul din primele două locuri. Dacă nu, mergem la baraj și sperăm să promovăm de la baraj. Eu am văzut multe lucruri, avem și exemplele din Liga Campionilor.

E foarte greu într-adevăr, dar noi ne jucăm șansa până la capăt. Trebuie să scoatem maximum din meciurile rămase. Orice adversar care vine pe Cluj Arena e două ori mai motivat, joacă pe un stadion cum nu sunt multe chiar la Liga 1. Snagovul poate să pună probleme, dar asta nu înseamnă că nu vom lua cele trei puncte”, a declarat fotbalistul sosit în această primăvară.

Mijlocașul a vorbit și despre experiența sa în meciurile de baraj pentru Liga 1. “Eu am și jucat într-un baraj, când eram la Voluntari, împotriva celor de la UTA. În acel meci, a fost o diferență între noi și UTA, cu toate că noi eram cea mai slabă echipă din Liga 1. Există o diferență de nivel, dar într-un meci de baraj, șansele sunt 50-50. Noi avem jucători foarte buni și putem face lucruri frumoase.

Puteam să fim și promovați până acum, dar așa a fost să fie. La baraj avem șanse foarte mari. Eu am jucat și împotriva celor de la Călărași, și împotriva celor de la Hermannstadt. Personal aș vrea Hermannstadt pentru că i-am simțit mai accesibili decât pe cei de la Dunărea. Totuși, cu oricine am juca, trebuie să dăm totul”, a spus Chitoșcă.

Cristian Gavra crede în promovarea directă a clujenilor. “Este o partidă foarte importantă pentru noi, avem nevoie de cele trei puncte și apoi trebuie să obținem victorii și în celelalte partide. Cei de la Snagov o sa vină aici foarte motivați, dar noi trebuie să ne facem jocul nostru și să câștigăm. În meciul de la Clinceni am avut niște ocazii importante, dar mergem înainte.

Mai avem trei jocuri și trebuie să credem până la final. Cât timp sunt șanse, credem în promovarea directă. Nu mai este timp acum să ne gândim ce am făcut greșit, contează doar cele trei meciuri care au rămas. Dacă vom promova direct va fi superb, dacă nu, vom ataca barajul și credem până la final”, a precizat golgheterul Ligii 2.

Universitatea Cluj ocupă locul trei în eșalonul secund, cu 73 de puncte, opt mai puțin decât Academica, ocupantă a locului doi. Sportul Snagov este pe cinci, cu 67 de puncte. Partida dintre “studenți” și formația ilfoveană se va disputa marți, de la ora 20:30, pe Cluj Arena.  

Comenteaza