TOTUL SAU NIMIC: "U" Cluj, între faliment şi "investitorii de 3 milioane de euro"

TOTUL SAU NIMIC:
Ca de fiecare dată când, în procesul privind falimentul Universităţii Cluj, se apropie un termen de judecată, apar şi informaţii despre investitori care vin să salveze clubul. De această dată, însă, nu mai e de joacă: ori investitori, ori faliment.

De data asta, gluma se îngroaşă. În această lună (12 sau 26 mai, în funcţie de sursă), e programat ultimul termen în proces. Pentru "U" Cluj, mai e luna lui totul sau nimic.

Asta i-a determinat pe administratorul clubului, Marieta Anastasescu, şi pe cei care o consiliază să arunce "bomba": italienii de la Nilor Group s-ar fi înţeles deja cu Florian Walter şi vor prelua clubul, cu tot cu datorii, pe care le vor achita, scoţând echipa din insolvenţă.

"E adevărat. Italienii sunt primii investitori interesaţi care au şi virat bani în conturile clubului. Ne-am înţeles pentru o sumă care ar acoperi tot. Se doreşte ieşirea din insolvenţă. Sunt încrezătoare", a declarat Marieta Anastasescu pentru jurnaliştii de la ştiridesport, care precizează chiar şi suma pe care italienii o pun la bătaie pentru a salva Universitatea de la faliment: 3 milioane de euro.

Banii ar acoperi datoriile care se ridică, potrivit surselor ZIUA DE CLUJ, la aceeaşi valaoare: 3 milioane de euro. În aceşti bani intră şi o sumă de bani pe care ar primi-o actualul proprietar al clubului, Florian Walter, mai scriu cei de la ştiridesport.

În schimb, jurnaliştii de la prosport susţin că tranzacţia se va cifra la 2,5 milioane de euro, din care ar urma să fie achitaţi până joi 200.000 de euro.

Nilor Group este o companie condusă de italieni, dar cu sediul în Londra. În România, înainte să ajungă la Cluj, italienii s-au arătaţi interesaţi să devină acţionari la FC Braşov şi la Politehnica Timişoara, dar afacerile au picat rând pe rând.

Pentru Universitatea Cluj, o eventuală infuzie de 2,5-3 milioane de euro ar echivala cu salvarea de la faliment, dacă banii vor intra, într-adevăr, în conturile clubului şi nu asistăm doar la o strategie de P.R. care urmăreşte influenţarea judecătorilor sau împingerea falimentului până după perioada de transferuri din vară, când se pot face bani frumoşi de pe urma jucătorilor.

După 4 etape din play-out, Universitatea Cluj se află pe locul 4, retrogradabil, cu 20 de puncte. Însă distanţa faţă de locul 2, primul care asigură rămânerea în Liga 2, loc ocupat acum de Şoimii Pâncota, este de doar 2 puncte. 

Comenteaza