Transfer de top pentru U-BT. Un baschetbalist cu jocuri la Olimpiadă sosește la Cluj

Transfer de top pentru U-BT. Un baschetbalist cu jocuri la Olimpiadă sosește la Cluj

Formația pregătită de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan a bifat o nouă mutare importantă pentru sezonul viitor.

U-BT pregătește deja stagiunea viitoare în care echipa își propune titlul în Liga Națională și un parcurs cât mai însemnat pe plan european. După ce au confirmat transferul experimentatului pivot Andrija Stipanovic, “studenții” au reușit o nouă mutare de top. Este vorba despre Gregory Vargas, baschetbalist care sosește de la Maccabi Haifa.

Conducătorul de joc în vârstă de 34 de ani are o vastă experiență și de-a lungul carierei a evoluat la competiții importante. Vargas și-a început cariera în țara natală, Venezuela, și a evoluat apoi în Mexic, Puerto Rico, Franța, Spania și Israel. Baschetbalistul a fost desemnat de două ori cel mai bun apărător și o dată cel mai bun pasator din campionatul Israelului, fiind selectat în două rânduri în All Star Game.

Alături de echipa națională a Venezuelei, Vargas a cucerit două medalii de aur și una de argint la Jocurile Sud-Americane, fiind desemnat și MVP al competiției în 2017. Conducătorul de joc a evoluat și la FIBA World Cup 2019, dar și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a înregistrat medii statistice de de 7,6 puncte, 4,6 pase decisive și 1,8 recuperări.

“Vreau să mulțumesc clubului U-BT pentru oportunitatea de a face parte din echipă. Sunt foarte încântat și motivat să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele. Am ales să joc pentru un club de tradiție, care are referințe bune în baschetul european. Voi munci mult pentru ca acest sezon să fie așa cum ni-l dorim și vreau să le oferim bucurie fanilor, pentru că ei merită”, a declarat Gregory Vargas.

Comenteaza