Transferuri de top pentru U-BT. Jucători din campionate puternice se alătură "studenților"

Transferuri de top pentru U-BT. Jucători din campionate puternice se alătură "studenților"

Campioana României a anunțat două noi achiziții importante pentru pozițiile 1 și 2.

"U-Banca Transilvania a rezolvat problema conducătorului de joc pentru sezonul viitor. Campioana României a bătut palma cu un sportiv ce sosește de la Limoges, una dintre cele mai importante formații din Franța. Mai exact, Bryce Jones vine să întărească lotul condus de Mihai Silvășan.

Pe numele complet Bryce Tyler Jones Jr, sportivul este originar din Brooklyn, New York, și va împlini 29 de ani în luna octombrie. Acesta măsoară 1.83 m și a absolvit colegiul Murray State în 2017. Ulterior și-a început cariera profesionistă la Ulcinj, în Muntenegru. A mai îmbrăcat maioul grupărilor Borac Cacak și FMP Belgrad în Serbia, iar sezonul precedent l-a petrecut la Limoges CSP, în ProA.

Drept urmare, Jones a strâns statistici de 15.8 puncte, 5.0 pase decisive, 2.4 recuperări și 1.2 intercepții în sezonul regulat din Franța. Totodată, a impresionat în meciul cu Roanne, când a izbutit nu mai puțin de 36 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. Ca distincții individuale, Bryce a fost desemnat cel mai bun pasator din Liga Adriatică", a anunțat campioana României.

D.J. Seeley, la U-BT direct din Euroligă

"U-Banca Transilvania aduce un jucător care a evoluat în sezonul precedent la una dintre echipele importante ale continentului. Dennis Jerome Seeley, fostul baschetbalist al celor de la Bayern Munchen, sosește la formația condusă de Mihai Silvășan.

În vârstă de 33 de ani, Seeley este originar din Redding, California. Sportivul măsoară 1.93 m și poate fi folosit pe poziția de fundaș, acumulând o experiență bogată în Europa. Practic, el este absolvent al California State University și a jucat în NBA Summer League pentru Los Angeles Lakers. Ulterior și-a început cariera profesionistă în Serbia, la Košarkaški klub Radnički.

De-a lungul carierei, Seeley a mai îmbrăcat maioul grupărilor Medi Bayreuth (Germania), Manresa (Spania), Beșiktaș Istanbul (Turcia), Maccabi Tel Aviv (Israel), Gran Canaria (Spania), Rytas Vilnius (Lituania), Casademont Zaragoza (Spania), Bayern Munchen (Germania), Buducnost Podgorica (Muntenegru), Gravelines Dunkerque (Franța).

Ultima stagiune l-a găsit pe american la Bayern Munchen, totalizând de-a lungul carierei 65 de partide în Euroligă, cu medii de 7.4 puncte, 2.1 pase decisive și 1.5 recuperări. El a participat în cea mai importantă competiție europeană alături de Maccabi Tel Aviv și Bayern Munchen. Totodată, la echipa bavareză a colaborat cu renumitul antrenor Andrea Trinchieri.

Pe de altă parte, D.J. a bifat până acum 84 de meciuri în EuroCup, cu statistici de 10.5 puncte, 2.3 pase decisive și 2.1 recuperări. De menționat faptul că în palmaresul lui Seeley se regăsesc două titluri în Muntenegru și Letonia, alături de două Cupe cucerite în Israel și Muntenegru", a transmis U-BT Cluj-Napoca.

Comenteaza