Transferurile curg la CFR Cluj - trei noutăți în lotul echipei

Transferurile curg la CFR Cluj - trei noutăți în lotul echipei
Alți doi jucători se vor alătura echipei din Gruia, dar un jucător important va și pleca.

CFR Cluj continuă să aducă jucători pentru a întări lotul deja existent. De data aceasta este vorba de alți doi jucători veniți din Peninsula Iberică.

Filipe Nascimento este un mijlocaș central de 20 de ani ce a evoluat sezonul recent încheiat în liga a doua protugheză, la Academica Viseu. Acesta s-a format la renumitul club Benfica Lisabona, unde a jucat până anul trecut pentru echipa a doua. „Are o viziune extraordinară, a fost și căpitan la echipa a doua de la Benfica,” a spus despre Nascimento Iuliu Mureșan, președintele CFR-ului.

Al doilea jucător sosit în Gruia este Cristian Lopes, un atacant de 26 de ani. Spaniolul a venit de la Burgos, din liga a treia spaniolă, echipă pentru care a marcat 13 goluri în 36 de meciuri în ultimul sezon. Cristian și-a început cariera la Crevillente, urmând să joace pentru numeroase echipe din ligile inferioare spaniole ca Alicante, Castilla, Valencia Mestalla, Atletico Baleares și Burgos. Acesta a evoluat timp de un an și în Anglia, mai întâi la Huddersfield în liga a 2-a, ca apoi să fie împrumutat la Shrewsbury și Northampton. Vorbind despre noul atacant al echipei, Mureșan a spus: „Cristian Lopes este un număr 9 autentic, de bătaie, e un atacant adevărat.”

Venirea celor doi jucători a marcat și despărțirea altuia de către CFR. Sulley Muniru a fost transferat la Steaua. Ghanezul în vârstă de 22 de ani a fost un om important din lotul echipei în sezonul proaspăt terminat, evoluând de nu mai puțin de 26 de ori în tricoul clubului din Gruia.

Vorbind înainte de a se perfecta transferul, Iuliu Mureșan declarase despre lotul din acel moment: „L-am adus pe Marc, e un portar bun în care am mare încredere. În apărare l-am adus pe Dani, un fundaș dreapta care împreună cu Tiago Lopes asigură acest post. Goian și Larie sunt fundași centrali împreună cu Ene și Tânc. Avem patru fundași centrali. Pe stânga îi avem pe Camora și pe Bruno , un portughez de la Penafiel. La mijloc îl avem pe Vereș, Petrucci, care își prelungește contractul, Sulley, Nascimento, Neluț Roșu. Am avut discuții cu Steaua pentru Muniru, mai sunt discuții, sunt discuții legate de bani. Pentru un club din afară ar costa 500.000-600.000, dar în România nu se dau banii aceștia. Vom vedea ce se va întâmpla. Bugetul pentru sezonul care urmează este undeva la 4 milioane de euro.”

În afara celor doi nou-veniți, CFR a mai adus în această vară la echipă cinci jucători: portarul Traian Marc, experimentatul fundaș Lucian Goian, portughezii Dani Coelho și Vitor Bruno, și tânărul de mare perspectivă Neluț Roșu.

Comenteaza