Transformarea lui Ianis Stoica. Diferența dintre prima și a doua jumătate de sezon petrecută la "U" Cluj

Transformarea lui Ianis Stoica. Diferența dintre prima și a doua jumătate de sezon petrecută la "U" Cluj
| Foto: FC Universitatea Cluj

Tânărul jucător ofensiv traversează, în tricoul echipei clujene, probabil cea mai bună perioadă a carierei sale.

Ajuns pentru prima dată la Universitatea Cluj în luna ianuarie a acestui an, Ianis Stoica a avut parte de câteva luni complicate alături de "studenți". Atacantul se afla în luptă pentru poziția U21 cu portarul Gorcea pe care cel din urmă a câștigat-o.

Astfel, în cele 10 apariții pe care le-a strâns în prima jumătate de an la Universitaea Cluj, Ianis Stoica nu a avut vreo reușită. Poate pentru mulți o mutare surpriză a avut loc în vară, atunci când clubul clujean a decis să prelungească împrumutul său de la FCSB.

Ajutat și de faptul că a devenit prima soluție U21, atacantul a beneficiat mai mereu de statutul de titular. Totuși, reușitele au întârziat să apară sub comanda lui Toni Petrea, până la chiar ultimul meci al tehnicianul, derby-ul cu CFR, când Stoica a marcat două goluri și a oferit un assist.

Forma bună a continuat și la primul meci după revenirea lui Ioan Ovidiu Sabău, când jucătorul în vârstă de 20 de ani a oferit un assist la Sibiu. Au urmat goluri cu FC Voluntari și Rapid, dar și un meci de referință la Piatra Neamț, când a înscris de două ori și a oferit două pase decisive într-un succes cu 4-2.

Mai mult, chiar și în partidele când numele său nu e înscris pe tabelă, Ianis Stoica bifează evoluții consistente, iar influența lui Ioan Ovidiu Sabău în cazul său pare să își facă simțită prezența.

În actuala stagiune, Ianis Stoica a reușit 6 goluri și 4 pase decisive în 18 apariții în Superligă și Cupa României.

Comenteaza