Foto Transilvania Rally 2019. Demonstrație de intervenție în cazul unui accident în timpul cursei oferită de ISU Cluj

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj a fost pusă în scenă o demonstrație de intervenție în cazul unui accident în timpul cursei.

Pompieri, paramedici și un echipaj de descarcereare au oferit o demonstrație a unei intervenții în cazul unui acicdent în timpul cursei. Timp de minute bune, salvatorii au explicat și au arătat care sunt procedurile înc azul în care una dintre mașinile participante la Transilvania Rally 2019 ar suferi o ieșire în decor. Pe post de manechin a fost folosit copilotul Marc Banca.

„Am încercat să executăm câteva metode de extragere a piloților și copiloților din mașinile de raliu. Având în vedfere că sunt mașini mai compacte, mai ranforsate, o intervenție asupra lor e mai complexă. Raliul va fi o experiență pentru noi, față de ceea ce facem în fiecare zi.

Primordială este viață și sănătatea celor implicați. Regula de bază este ca nimeni să nu intervină până nu sosim noi. Puțini oameni știu că trebuie să lase victima în poziția în care au găsit-o”, a spus Horea Crișan, Șeful Gărzii de Intervenție, Detșament 1, Cluj-Napoca.

La rândul său, Marco Temspestini a vorbit despre măsurile de siguranță de la Transilvania Rally 2019. “Cred că antrenamentul este important pentru sportivi, pentru arbitri, dar și pentru salvatorii noștri. Clar că pompierii și cei de la SMURD sunt profesioniști, dar mașinile de urse sunt diferite de cele normale.

Federația își dorește să pună accent pe aprtea de siguranță și cred că acest evenimetn poate să ajute pe toată lumea. Vom avea peste 300 de oameni de ordine la Transilvania Rally 2019, vor fi 12-13 ambulanțe, vom avea descarcerare și pompieri la fiecare probă”, a declarat Tempestini, reprezentantul Napoca Rally Academy.

Comenteaza