Transylvania Open 2024. Ana Bogdan a câștigat duelul 100% românesc din semifinale și va juca în ultimul act la Cluj

Transylvania Open 2024. Ana Bogdan a câștigat duelul 100% românesc din semifinale și va juca în ultimul act la Cluj
| Foto: Transylvania Open

Sportiva clasată pe locul 65 mondial a învins-o pe Jaqueline Cristian în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-4, după aproape 3 ore de joc.

Iubitorii tenisului s-au strâns în număr mare în BT Arena pentru a urmări duelul 100% românesc din semifinalele Transylvania Open 2024. Chiar dacă mulți au avut inima împărțită, suporterii au încercat să le încurajeze pe cele două în mod egal.

Ajutat și de aportul publicului, cele două au oferit un meci pe cinste. Încă de la primele game-uri jocul a fost unul intens, iar Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au luptat pentru fiecare punct. La capătul unui prim set ce a durat mai mult de o oră, Ana Bogdan s-a impus cu 6-3.

În setul secund, oboseala acumulată de sportiva clasată pe locul 65 mondial în ultima săptămână, în special în meciul din turul precedent, și-a spus cuvântul, iar Jaqueline Cristian a început cu 5-0. În ciuda problemelor medicale Ana Bogdan s-a luptat, Dar Jaqueline a câștigat cu 6-3 și a trimis partida în decisiv.

În cel de-al treilea set echilibrul s-a resintalat, iar cele două au mers cu serviciul până în cel de-al optulea game, când Ana Bogdan a reușit break-ul. Chiar dacă Jaqueline Cristian a reușit să revină, Ana Bogda s-a impus pe serviciul adversarei, scor 6-4 și va juca în ultimul act la Cluj-Napoca.

Pe terenul central din BT Arena urmează cea de-a doua semifinală a turneului WTA250 de la Cluj-Napoca, dintre Karolina Pliskova și Harriet Dart.

Comenteaza