Trei baschetbaliști de la U-BT Cluj-Napoca, favoriți la un loc în echipa sezonului din Basketball Champions League

Trei baschetbaliști de la U-BT Cluj-Napoca, favoriți la un loc în echipa sezonului din Basketball Champions League
| Foto: championsleague.basketball

Cei trei jucători ai echipei clujene au contribuit decisiv la parcursul campioanei României în competiția continentală.

“Studenții” au bifat o performanță istorică în Basketball Champions League, fiind la doar un meci distanță de calificarea în semifinale. În urma unui parcurs entuziasmant început încă din preliminarii, trei baschetbaliști pregătiți de Mihai Silvășan au fost incluși pe lista jucătorilor care ar putea face parte din echipa sezonului.

Este vorba despre Patrick Richard, Brandon Brown și Elijah Stewart. Primul este chiar căpitanul campoanei României și a fost în multe momente decisiv în actualul sezon. În vârstă de 32 de ani, Richard a acumulat medii statistice de 14.8 puncte, 4.8 pase decisive și 4.6 recuperări pe meci, cu un procentaj de reușită de 41.2% la aruncările de trei puncte.

În schimb, Brandon Brown se poate lăuda cu 14.2 puncte și 5.7 pase decisive pe meci și cu un procentaj de 45.3% la aruncările de la mare distanță. Pe de altă parte, extrema Elijah Stewart are medii de 13 puncte și 3.8 recuperări pe meci.

Cei trei conduc în ierarhia stabilită în urma voturilor fanilor, însă atât antrenorii celor 32 de echipe participante în grupele Basketball Champions League, cât și reprezentanții mass-media vor contribui la alegerea celei mai bune echipe a sezonului.

De asemenea, în ziua finale, 8 mai, va fi anunțat MVP-ul sezonului, cel mai bun tânăr jucători, dar și antrenorul sezonului.

Comenteaza