Trei baschetbaliști de la U-BT printre cei mai buni din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup

Trei baschetbaliști de la U-BT printre cei mai buni din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup
| Foto: fiba.basketball

Formația clujeană a reușit calificarea în sferturile de finală ale competiției, iar trei jucători se află printre remarcații grupelor principale ale competiției continentale.

După patru victorii și două înfrângeri în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, U-BT a reușit calificarea printre cele mai bune opt echipe ale competiției. În cele șase jocuri din grupa J, trei dintre bascehtbaliștii clujeni s-au făcut remarcați prin cifrele reușite în fața unor adversari precum Tsmoki Minsk, Ironi Ness Ziona sau CSM Oradea. Este vorba despre Darko Planinic, Patrick Richard și Donatas Tarolis.

Pivotul croat a fost cel mai important baschetbalist al ”studenților” în parcursul european din actualul sezon și se află și în cursa pentru MVP-ul stagiunii în FIBA Europe Cup. În cele șase partide jucate în grupele principale ale competiției, Planinic are o medie de 17.6 puncte pe meci și se află pe locul al cincilea în topul celor mai buni marcatori. Prima poziție este ocupată de Jordan Morgan (Pinar Karsiyaka), cu 19.5 puncte pe meci.

Patrick Richard s-a făcut și el remarcat, atât în faza ofensivă, cât și în fază defensivă. Fundașul de la U-BT a acumulat 5.8 pase decisive pe meci și ocupă locul al patrulea în ierarhia celor mai buni pasatori. Prima poziție îi aparține lui Speedy Smith, de la Spirou Basket. În plus, Richard ocupă prima poziție în clasamentul intercepțiilor, la egalitate cu Sherron Dorsey Walker (Landstede Hammers Zwolle), ambii cu medii de 2.3 intercepții pe joc.

Un alt baschetbalist care a pus serios umărul la aventura europeană a clujenilor este Donatas Tarolis. Lituanianul este un jucător solid sub ambele panouri, însă s-a făcut remarcat prin jocul defensiv în FIBA Europe Cup. Baschetbalistul se află pe locul al treilea în topul capacelor, cu 1.7 reușite pe întâlnire. Ierarhia e condusă de Klavs Cavars (Ventspils), cu 3.0 capace pe meci.

Următorul meci european al clujenilor va fi pe teren propriu, cu medi Bayeruth. Partida tur din sferturile FIBA Europe Cup se va disputa în patru martie.

Comenteaza