Trei din trei pentru "studenți". "U" Cluj a trecut și de Unirea Constanța

Trei din trei pentru "studenți". "U" Cluj a trecut și de Unirea Constanța
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Erik Lincar s-a impus în fața echipei de la malul mării, scor 1-0, în runda cu numărul trei din Liga a 2-a. 

Universitatea Cluj a început bine jocul și a dominat încă din primele minute. "Studenții" au avut posesia balonului în cea mai mare parte a reprizei, însă au ajuns greu la poarta oaspeților.

Marile ocazii ale primei părți au venit după ce prima jumătate de oră s-a scurs. Blejdea putea deschide scorul după ce a profitat de o eroare în defensiva constănțenilor, însă balonul a trecut pe lângă stâlpul porții lui Grecu (33).

Elevii lui Erik Lincar au menținut nivelul de joc, iar Haită a trecut pe lângă gol în două rânduri. Mai întâi a trimis în brațele goalkeeper-ului advers (38) și apoi a șutat bine de la distanță, dar pe lângă poartă (44).

Astfel, după 45 de minute, tabela de pe Cluj Arena indica 0-0

La fel ca și în prima repriză, "Șepcile roșii" au dominat încă din primele secvențe ale actului secund. Forcing-ul gazdelor a dat în cele din urmă, iar Universitatea Cluj a deschis scorul. 

La nouă minute de la reluare, Haită a executat o lovitură liberă pe care tot el a obținut-o, defensiva oaspeților a încercat sa respingă din apropierea porții, însă balonul a ajuns la Dican, iar mijlocașul a înscris primul său gol din actualul sezon (54).

După deschiderea scorului, "studenții" au făcut un pas înapoi, însă au fost în continuare echipa care a avut inițiativa. 

Totuși, elevii lui Erik Lincar au mizat în principal pe acțiuni pe contraatac, în viteza, în încercarea de a surprinde defensiva adversă. 

Universitatea Cluj a gestionat bine finalul de meci, a scăpat la cea mai mare ocazie a oaspeților în ultimele minute de joc și a reușit să obțină al treilea succes, din tot atâtea posibile, în startul noului sezon. 

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Micle - Gîț, Ispas, Gugu, Mitrea - Balgiu, Dican (Tescan '87) - Hofman (Moraru '63), Haită (Novac '71), Blejdea (Pîrvulescu '87) - Voinea (Boiciuc '71) 

Unirea Constanța: Grecu - Nicola (Bajan '59), Leca, Cioinac, Finica (Carabela '81) - Grigore, Mihai, Cărăuș, Damaschin - Chirițoiu, Banyoi

Comenteaza