Trei din trei pentru U-BT la turneul Cupei României. Clujenii au trecut și de Dinamo

Trei din trei pentru U-BT la turneul Cupei României. Clujenii au trecut și de Dinamo
| Foto: U-BT

Formația pregătită de Mihai Silvășan a reușit al treilea succes din tot atâtea partide, scor 83-81, și a reușit calificarea în Final 8 al Cupei României.

Clujenii au început bine jocul din capitală, cu un parțial de 5-0. Totuși, bucureștenii au recuperat diferența și au preluat controlul asupra jocului. Mihai Silvășan a cerut timp de odihnă, iar jocul elevilor săi s-a schimbat. Defensiva a funcționat mai bine și a crescut eficiența ofensivă. Astfel, după primele 10 minute, diferența era de doar o posesie, 25-23 pentru Dinamo.

Startul sfertului secund s-a desfășurat după același scenariu ca și prima parte. Dinamo a reușit să se distanțeze pe tabelă, iar defensiva energică a bucureștenilor le-a pus probleme importante “studenților”. Totuși, treptat, U-BT a reușit să reducă din ecart, iar scorul pauzei a fost egal, 45-45.

La revenirea de la cabine, elevii lui Mihai Silvășan au preluat repede conducerea, în ciuda eforturilor baschetbliștilor de la Dinamo de a reveni pe tabelă. U-BT a reușit să se distanțeze chiar și la 13 lungimi, iar cu 10 minute înainte de final, tabela indica 69-56 în favoarea “studenților”.

Ultimul sfert al partidei a fost controlat fără probleme de clujeni. Chiar dacă dinamoviștii au avut momente în care au revenit pe tabelă, U-BT a gestionat bine finalul de meci și a reușit să se impună cu 83-81. 

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Richard (20 de puncte, 8 recuperări), Stipanovic (17 puncte, 6 recuperări) și Tarolis (17 puncte, 2 pase decisive). 

Comenteaza