Trei posibili adversari pentru U-BT în sferturile de finală Basketball Champions League. Prezentarea echipelor

Trei posibili adversari pentru U-BT în sferturile de finală Basketball Champions League. Prezentarea echipelor
| Foto: championsleague.basketball

Campioana României s-a calificat în premieră printre cele mai bune 8 echipe ale competiției continentale.

Victoria din Belgia, contra celor de la Filou Oostende, scor 85-74, a consemnat un rezultat istoric atât pentru U-BT Cluj-Napoca, cât și pentru baschetul românesc. Echipa pregătită de Mihai Silvășan este prima din țara noastră care ajunge în această fază a Basketball Champions League.

După încheierea tuturor partidelor din Top 16, “studenții” și-au aflat și cei trei posibili adversari din sferturile de finală. MHP Riesen Ludwigsburg, Tofas Bursa și SIG Strasbourg sunt echipele cu care s-ar putea duela Richard&Co.

Unicaja Malaga completează cea de-a doua parte de tablou, în timp ce din urna capilor de serie, alături de U-BT, mai fac parte Hapoel Holon, BAXI Manresa și Lenovo Tenerife.

Trei posibili adversari pentru U-BT în sferturile de finală Basketball Champions League. Prezentarea echipelor

MHP Riesen Ludwigsburg

Echipa clasată pe locul al treilea la finalul sezonului trecut din Bundesliga a ajuns în această fază a Basketball Champions League cu un record de 8-4. În Top 16, germanii au făcut parte din Grupa I, reușind să depășească JD Dijon și Galatasaray Nef în drumul spre sferturi.

În actuala stagiune din Basketball Champions League, cel mai bun marcator al echipei este Justin Simon (14.7 puncte pe meci), americanul fiind lider și la recuperări (8 pe meci), capitol la care conduce întreaga competiție. De asemenea, Simon e pe locul secund la intercepții (2.1 pe meci).

MHP Riesen Ludwigsburg este o adevărată forță sub panou, fiind pe locul secund la capitolul recuperări (40.8), în timp ce la puncte se clasează pe locul al 13-lea (77.7) și pe poziția 23 la pase decisive (13.3).

Tofas Bursa

La fel ca și germanii de la Ludwigsburg, turcii au ajuns în sferturi cu un record de 8-4. Tofas Bursa a încheiat pe locul secund Grupa J, după BAXI Manresa și în fața conaționalilor de la Darussafaka și a italienilor de la Nutribullet Treviso.

Cel mai bun marcator al turcilor este Tyler Ennis (14.7 puncte pe meci), jucător cu experiență în NBA și Euroligă. La capitolul recuperări conduce americanul Jeremy Simmons (6.3 recuperări pe meci), în timp ce Berk Ugurlu e lider la pase decisive (4.5 pe meci).

Ca echipă, Tofas Bursa ocupă locul al cincilea la capitolul puncte marcate (80.5), poziția a 17-a la recuperări (34) și cea de-a 10-a la pase decisive (18.2).

SIG Strasbourg

Ocupanta ultimei poziții de pe podiumul campionatului francez în stagiunea precedentă s-a calificat în sferturile de finală ale Basketball Champions League cu un record de 8-6. Francezii au încheiat Grupa L în urma lui Lenovo Tenerife și în fața lituanienilor de la Rytas Vilnius și a maghiarilor de la Falco Szombathely.

Cel mai bun marcator al celor de la SIG Strasbourg este John Roberson (17.4 puncte pe meci), fiind și al treilea cel mai bun marcator din competiție. Tot jucătorul care reprezintă Bosnia Herzegovina e lider și la pase decisive (4.4 pe meci), în timp ce la recuperări conduce nigerianul Ike Udanoh (6 pe meci).

Ca echipă, SIG Strasbourg e pe locul al treilea la puncte marcate (81.4), pe poziția 16 la recuperări (34.2) și pe locul al 13-lea la pase decisive (17.5).

Tragerea la sorți a sferturilor de finală va avea loc vineri, 25 martie, de la 11:15, ora României, la Bilbao. Această fază a competiției se va dispută după sistemul cel mai bun din 3 meciuri, capii de serie, printre care și U-BT Cluj, vor avea avantajul terenului propriu.

Comenteaza