Trei puncte pentru “U” Cluj la Timișoara

Trei puncte pentru “U” Cluj la Timișoara
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Cu managerul sportiv Ioan Ovidiu Sabău pe bancă, clujenii s-au impus în Banat, scor 3-0 și continuă lupta pentru pozițiile ce duc în Liga 1.

“Șepcile roșii” au început bine partida de pe Stadionul “Electrica”, iar Gavra a avut prima ocazie în minutul cinci al partidei. Echilibrul s-a instalat în joc, cu “U” Cluj având un plus la capitolul posesie. După un sfert de oră, centralul partidei a rupt echilibrul, după ce a dictat un penalty pentru clujeni. La revenirea printre titulari, Axente a transformat fără emoții și formația lui Bogdan Lobonț a preluat conducerea. “Studenții” nu au mai contat în joc până la finalul reprizei, în timp ce gazdele au alergat după egalare. Pe rând, Paramatti și Calugher au trecut pe lângă golul egalizator. Astfel, scorul pauzei a fost 1-0 pentru Universitatea.

Tot gazdele au fost mai periculoase și în startul actului secund și au pus presiune serioasă în jumătatea “Șepcilor roșii”. Momentul decisiv a venit după aproape o oră de joc, când Pîrvulescu a executat o lovitură liberă, Cordoș a protejat în careu pentru Abrudan, care a înscris pentru 2-0. Jocul a devenit din nou echilibrat, dar tabela avea să se modifice din nou. Golgheterul Gavra și-a făcut datoria și la Timișoara, a înscris din pasa debutantului Chitoșcă și a închis tabela la 3-0 pentru Universitatea Cluj. La ultima fază a jocului, gazdele au rămas în 10 oameni, după ce Buzan a fost eliminat. 

Echipe de start:

ACS Poli: Moldovan - Ţîgîrlaş, Paramatti, Uyi, Olteanu (Chemin ‘46) – Codrea (Oprea ‘80), Munteanu (Stere ‘61), Calugher - Buzan, Bădăuţă, Sidorenco

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă - Al. Coman, Abrudan, Cordoş, Berci – Hațiegan (Hordouan ‘78), Greu, Giurgiu, Pîrvulescu (Chitoşcă ‘61) - Axente (M. Coman ‘60), Gavra

În urma victoriei de la Timișoara, “U” Cluj a acumulat 69 de puncte și se menține pe locul al treilea în clasament. Pentru “studenți” urmează un duel pe propriul teren, împotriva arădenilor de la UTA. Partida se va disputa duminică, 12 mai, de la ora 14:00.

Comenteaza