Tribunalul Cluj, decizie în cazul transferurilor de jucători de la “U” Cluj la Petrolul Ploiești

Tribunalul Cluj, decizie în cazul transferurilor de jucători de la “U” Cluj la Petrolul Ploiești

Astăzi a avut loc un nou termen în dosarul în care fostul acționar al clubului clujean, Florian Walter și alți oficiali ai celor două formații sunt acuzați de constituire de grup infracțional și delapidare.

La Tribunalul Cluj a avut loc un nou termen în dosarul în care Florian Walter, Marius Nicolae, Ioan Mărginean și Dan Capră sunt acuzați de constituire de grup infracțional și delapidare.

Judecătorii au decis încetarea procesului față de Florian Walter, care a decedat în mai 2019. În plus, instanța a dispus idicarea măsurii asiguratorii a sechestrului, asupra unor bunuri ale fostului acționar al Universității Cluj.

Procesul început în 2016 îi are pe Florian Walter, Marius Nicolae, Ioan Mărginean și Dan Capră inculpați, în urma unor transferuri realizate de la “U” Cluj la Petrolul Ploiești. Atunci, Walter i-a transferat pe Lukasz Szukala, Sebastian Achim, Constantin Grecu, Lucian Marinescu, Adrian Cristea, Marian Cristescu, Ionuț Neag, Sebastian Cojocnean, Vlad Morar, Mircea Bornescu, George Galamaz, Anthony Nwakaeme, Gaston Mendy şi Ovidiu Hoban la formația ploieșteană.

Walter era acuzat de constituirea unui grup infracțional și delapidare, în timp ce ceilalți trei sunt acuzați de DIICOT de constituirea unui grup infracțional, urmat de săvârșirea unei infracțiuni.

La data începerii procesului s-a stabilit că Universitatea Cluj a fost prejudiciată cu 10,9 milioane de euro.

Comenteaza