Tribune pline la Cupa "Electrogrup - 20 de ani", primul mare premiu la Salina Equines Trophy

Tribune pline la Cupa
Peste 250 de spectatori, majoritatea turişti, au participat sâmbătă seara la primul mare premiu al competiţiei Salina Equines Trophy, Cupa "Electrogrup - 20 de ani ".

Competiţia a fost gândită ca o probă master cu cinci runde şi o creştere gradată în dificultate prin urcarea treptată a ştachetelor. A debutat de la ora 19.00 cu participarea a 11 cupluri, cai şi călăreţi.

Organizatorii evenimentului de la Turda au asigurat pentru această cupă cele mai semnificative premii în bani oferite în România, pentru o competiţie cu acest grad de dificultate. Locul I a fost premiat cu 25.000 de lei, locul II a primit 12.000 de lei iar locului III i-au revenit 9.000 de lei. La eveniment au participat şi fraţii Simion şi Teofil Mureşan, proprietarii domeniului ecvestru de la Turda şi sponsorii principali ai evenimentului.

Ce-a de-a treia zi a competiţiei Salina Equines Trophy a inclus continuarea curselor de obstacole (Gold, Silver, Bronze, VIP), tururi ce vor conta pentru clasamentul general final dar şi concursurile de anduranţă şi cele de atelaje cu 2 cai.

Cel mai important eveniment al zilei de sâmbătă a fost Cupa Electrogrup, o competiţie de obstacole în care au intrat 11 cupluri. Participanţii la această cupă au fost cei mai bine clasaţi în primele etape ale turului Gold, turul cel mai dificil al competiţiei generale, a cărui finală e programată duminică.

Etapa Masters a Probei Obstacole, organizată cu sprijinul Electrogrup, s-a desfăşurat în cinci runde. Regulamentul a prevăzut faptul că fiecare concurent avea dreptul la începutul probei de parcurs să ceară ridicarea unui obstacol la următoarea treaptă de înălţime. Dacă parcursul era finalizat fără penalizare, ştacheta rămânea ridicată iar următorii intraţi în concurs ar fi întâmpinat o dificultate sporită pe traseu. În cazul unui parcurs cu penalizări, ştacheta era coborâtă din nou la nivelul inţial. Această metodă este una de creştere progresivă a dificultăţii concursului de obstacole şi impune de asemenea o abordare strategică a călăreţului care decide nu doar care obstacol din parcurs va fi înălţat mai sus ci şi care vor fi obstacolele cele mai dificile pentru competitorii ce intră ulterior în concurs.

Cupa "Electrogrup - 20" de ani a fost câştigată de Lateş Florin cu calul Natasha (Clubul Equestria Bucureşti, proprietar Ozana Moraru), în runda a 5-a a concursului, după parcursuri terminate fără vreun obstacol doborât. Spectatorii fideli ai competiţiei Salina Equines Trophy îşi pot aminti de Natasha, un cal experimentat, de 7 ani, din rasa Oldenburg care a câştigat la ediţia din anul trecut circuitele de nivel D ale competiţiei (+ 1,10 metri). Locul II al Cupei Electrogup a fost câştigat de Cojocariu Costeluş cu calul Lancor iar locul III i-a revenit lui Bucur Ionuţ şi calului Cupido G.

Duminică, în ultima zi a competiţiei, sunt programate de la ora 12.00, finalele tururilor Silver şi Gold şi Marele Premiu "Crama La Salina".

Horea Hudrea, infoaries.ro, pentru ZIUA de CLUJ

Foto:Bogdan Iozon

 

Comenteaza