"Tricolorele" debutează la Europeanul din Suedia. Trei handbaliste de la "U", în lotul lui Martin Ambros

România va întâlni, luni seara, campioana mondială și continentală Norvegia, la Helsingborg, în cadrul partidei de debut de la Campionatul European din Suedia.

Cele două echipe s-au întâlnit și anul trecut, în semifinalele Mondialului din Danemarca. "Tricolorele" au fost învinse atunci cu 33-35 de reprezentativa scandinavă. Cu toate astea, România a luat bronzul după ce a trecut de Polonia în finala mică, scor 31-22. Cristina Neagu a ieșit golgheterul competiției, cu 63 goluri.

''Jucăm primul meci cu Norvegia, nu știu dacă este bine sau nu. Trebuie să fim foarte puternici mental. Norvegia este Norvegia, e favorită de fiecare dată. Au fost forțați să schimbe și ei niște jucătoare. Heidi Loke a rămas însărcinată și nu este în echipă, dar sunt alte jucătoare gata să joace, sunt ca niște mașini.

Nu sunt atât de înalte, dar sunt foarte puternice din punct de vedere fizic, puternice în picioare. Vom fi mulțumiți și dacă nu vom obține medalia de aur, vom fi mulțumiți dacă vom progresa, dacă vom avea o atitudine în învingători. Dacă vom fi în top la acest Campionat European va fi fantastic'', a adăugat selecționerul Naționalei, Martin Ambros, pe Agerpres.

În lotul tehnicianului spaniol se află și trei handbaliste de la "U" Cluj, e vorba de Florina Chintoan, Cristina Laslo și Laura Popa. Acestea au fost prezente și la Trofeul Carpați, desfășurat în urmă cu o săptămână la Cluj.

Partida dintre România și Norvegia se joacă luni seara, începând cu ora 21:45 și va putea fi urmărită la televizor pe TVR 2.

Lista completă a jucătoarelor care au făcut deplasarea la turneul final:

Portari: Paula Ungureanu (CSM București), Denisa Dedu (Corona Brașov), Yuliya Dumanska (SCM Craiova)

Jucătoare de câmp: Cristina Elena Florica (SCM Craiova), Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Gabriela Szucs (HC Dunărea Brăila), Eliza Buceschi (fără echipă), Mădălina Zamfirescu (HC Dunărea Brăila), Cristina Laslo (U Cluj), Melinda Geiger (Brest Bretagne), Laura Popa (U Cluj), Aneta Udriștioiu (HC Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Brașov), Oana Manea (CSM București), Crina Pintea (Thuringer), Florina Chintoan (U Cluj)

După meciul cu Norvegia, România va mai întâlni în Grupa D Rusia (7 decembrie, ora 19:30) și apoi Croația (9 decembrie, ora 19:30). Primele trei clasate din cele patru grupe avansează în cele două grupe principale de câte șase echipe, cu rezultatele înregistrate între ele în grupe.

Semifinalele au loc pe 16 decembrie, la Goteborg, iar finalele pe 18 decembrie, în același oraș.

Comenteaza