"Tricolorii" înving Finlanda și urcă pe locul 2. Clasamentul grupei F

Echipa națională de fotbal a României s-a impus marți, la Helsinki, scor 2-0, și a strâns șapte puncte în clasamentul grupei F, unde ocupă treapta secundă.

"Tricolorii" au trecut peste semieșecul cu Ungaria și au venit cu toate punctele de Finlanda. 

Campania de calificare pentru Campionatul European din 2016 a continuat pentru România marți, la Helsinki. La capătul unei prime reprize modeste, în care primul șut al românilor pe spațiul porții a venit abia în minutul 35, elevii lui Victor Pițurcă s-au descătușat în partea secundă. Lucian Sânmărtean, introdus între timp, a executat perfect un corner, iar Bogdan Stancu a deschis scorul cu o lovitură de cap (54). După numai două minute de la marcarea golului, finlandezul Ring a văzut al doilea cartonaș galben și a luat calea vestiarelor. Cu șapte minute înaintea finalului, același Stancu a reușit dubla, cu un șut plasat, de la distanță, fără speranțe pentru portarul finlandez. 

România a strâns șapte puncte și a urcat pe locul 2 în grupa F, unde peste o lună va da piept cu liderul Irlanda de Nord, la București. 

Finlanda: Maenpaa - Hurme, Toivio, Moisander, Arkivuo - Ring, Sparv, Hetemaj (Pohjanpalo '64) - Hamalainen (Markkanen '74), Pukki (Riski '46), Eremenko

România: Tătăruşanu - Luchin, Chiricheş, D. Grigore, Raţ - Hoban, Pintilii - Torje, Chipciu (Sânmărtean '49), Tănase (Enache '84) - Stancu (Rusescu '86)

 

CELELALTE REZULTATE DIN GRUPA F

Insulele Feroe - Ungaria 0-1 

Grecia - Irlanda de Nord 0-2

 

CLASAMENTUL GRUPEI F 

1. IRLANDA DE NORD - 9 P

2. ROMÂNIA - 7 p

3. FINLANDA - 4 p

4. UNGARIA - 4 p

5. GRECIA - 1 p

6. INSULELE FEROE - 0 p

Comenteaza