Tun financiar de 5 milioane de euro pentru CFR Cluj. Ce trebuie să facă campionii

Tun financiar de 5 milioane de euro pentru CFR Cluj. Ce trebuie să facă campionii
| Foto: facebook.com/cfr1907

Dacă se va califica în grupele Europa League, CFR Cluj poate încasa nu mai puțin de 5 milioane de euro.

După victoria din Suedia, contra celor Djurgarden, „feroviarii” sunt la un meci distanță de calificarea în grupele Europa League, performanță pe care au atins-o și în sezonul precedent.

Miza este una foarte mare pentru trupa pregătită de Dan Petrescu. Pentru o nouă calificare în grupe, CFR ar urma să încaseze, în două tranșe, aproape 3 milioane de euro de la UEFA. La acestea s-ar putea adăuga încă două milioane din market pool, dar și alți bani din eventuale victorii din grupă, potrivit GSP.ro.

570.000 de euro este bonusul de la UEFA pentru orice victorie în grupele Europa League și 190.000 € pentru un egal.

O bună parte din această sumă va ajunge la jucători. E vorba despre prima de calificare în grupe, care este de 25.000-35.000 de euro, în funcție de contractul fiecăruia. În plus, Deac și compania ar urma să recupereze și salariul pe luna aprilie, oprit de club din cauza stării de urgență. 

Condiția anunțată de atunci de conducere: luați banii pe aprilie dacă vă calificați în grupele europene! Singurul care nu a semnat acea clauză a fost Damjan Djokovici, care și-a cerut insistent drepturile salariale complete.

Pentru prima dată în ultimele două sezoane europene, Dan Petrescu admite că echipa sa este favorită în confruntarea care va avea loc joi, în Gruia, cu finlandezii de la KuPS. 

Tehnicianul avertizează însă: „După victoria din Suedia, băieții s-au bucurat puțin, apoi le-am spus că nu e timpul să sărbătorim, pentru că joia viitoare vom avea o partidă foarte dificilă cu campioana Finlandei. Nu îi cunosc deloc pe cei de la KuPS. O să fim favoriți de data asta, dar ați văzut și voi, când ești favorit poți să pierzi și când nu ești, să câștigi".

loading...
Comenteaza