Turcii anunţă ofensiva totală în Gruia: “Jucăm ce ştim, atacăm 90 de minute!”

Turcii anunţă ofensiva totală în Gruia: “Jucăm ce ştim, atacăm 90 de minute!”
Galatasaray îşi joacă ultima şansă la calificarea în optimile Ligii pe terenul CFR-ului. Elevii lui Fatih Terim vor veni la Cluj să joace totul pe cartea atacului.

Campioana Turciei a sosit în România şi e gata de luptă. Antrenorul Terim consideră „umilitor" locul ocupat de Galata în grupă, ultimul, şi anunţă că echipa sa va pune la respect formaţia „feroviară". „Poziţia noastră nu reflectă realitatea, iar fotbalul pe care l-am oferit e mult peste ceea ce am obţinut ca punctaj. Vom bate la Cluj", a fost mesajul „Împăratului".

Dacă în competiţia internă Galatasaray e pe locul 1, Liga Campionilor reprezintă o mare dezamăgire pentru campioana Turciei. Gruparea „Cim-bom" e pe ultimul loc în grupa H, cu un singur punct obţinut cu CFR Cluj, la Istanbul, pe o ploaie torenţială şi un teren de joc mult sub aşteptări. În Gruia condiţiile vor fi dintre cele mai bune, iar turcii ar putea fi avantajaţi de acest lucru, cel puţin asta spune antrenorul Terim. „Să nu uităm că la Istanbul am pus o presiune fantastică, i-am sufocat pe români şi pe acest lucru ar trebui să se insiste, nu pe rezultatul final, pe care l-am considerat nedrept. Pentru fotbalul pe care l-am prestat până acum, locul nostru este nemeritat, ar fi trebuit să fim mult mai sus. La Cluj ne vom juca ultima şansă şi o vom face aşa cum trebuie", a declarat tehnicianul turcilor.

Terim a anunţat şi tactica pe care o va utiliza la Cluj. „Noi jucăm ce trebuie, jucăm să îi respectăm pe fanii noştri, care merită mult mai mult decât ce le-am oferit până acum. Vom ataca, e foarte clar, vom ataca din primul minut pentru că avem nevoie de victorie şi orice alt rezultat mă nemulţumeşte. E un obstacol dificil, noi respectăm echipa din Cluj, dar avem forţa de a învinge", a mai spus Terim.

După 10 etape în Turcia, Galatasaray e pe primul loc, cu 21 de puncte. Are cel mai bun atac, cu 21 de goluri marcate, iar golgheter e Umut Bulut, autor a 8 goluri în 9 partide, urmat de Burak Yilmaz, cu 6 goluri în 9 meciuri. Cei doi sunt anunţaţi titulari miercuri.

CFR - Galatasaray Istanbul se dispută mâine, de la ora 21:45, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", în direct la Digisport 1 şi Dolce Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.


Aşteptaţi la Grand Hotel

Galatasaray se cazează la Grand Hotel Italia, cel mai mare hotel al Clujului, iar delegaţia e aşteptată în cursul amiezii. "Vor ocupa 35-40 de camere şi au cerut să nu fie cazaţi în acelaşi hotel şi grupuri organizate de suporteri turci", a precizat Simon Prunean, unul din asociaţii hotelului. Conform lui, meniul echipei este stabilit de medicul nutriţionist, jucătorii urmând să fie însoţii la Cluj şi de un bucătar. Nu doar turcii s-au cazat aici în acest sezon al Champions League pentru meciurile de la Cluj. Şi Manchester United a preferat acest hotel, unde a închiriat 80 de camere. 7

Program CFR şi Galatasaray

Programul de marţi începe cu un antrenament oficial al CFR Cluj la ora 11. Primele 15 minute ale antrenamentului sunt deschise presei, dar nu şi publicului. CFR susţine la ora 12.30 o conferinţă de presă. De cealaltă parte, Galatasaray are antrenamentul oficial programat la ora 19, iar la 18.30 are programată o conferinţă de presă. La fel ca în cazul gazdelor, primele 15 minute ale antrenamentului sunt deschise presei, dar nu şi publicului.

Clasament Grupa H

1. Manchester United 3 3 0 0 6-3 9p
2. CFR Cluj 3 1 1 1 4-3 4p
3. Braga 3 1 0 2 4-5 3p
4. Galatasaray 3 0 1 2 1-4 1p

 

Comenteaza