TURNEU AMICAL: Victorie pentru handbalistele de la "U"

TURNEU AMICAL: Victorie pentru handbalistele de la
Handbalistele de la Universitatate au jucat, miercuri, în cel de-al treilea turneu de verificare din pauza competiţională, utimul dinaintea începerii campionatului.

În Sala "Horia Demian", elevele lui Carmen Amariei au învins cu scorul de 33-24 (14-12) pe CS Măgura Cisnădie. Cu aceeaşi formaţie, "studentele" vor juca în etapa a doua a noului sezon din Liga Naţională. Meciul este programat pe 18 septembrie, la Cluj.

"U" a dominat, în mare parte, confruntarea cu viitoarea adversară din campionat. Cu toate că jucătoarele de la Cisnădie reuşiseră să egaleze la un moment dat (12-12), prima repriză s-a încheiat în avantajul "studentelor" (14-12). Spre sfârşitul jocului, clujencele s-au desprins la o diferenţă de 9 puncte (31-22). Scorul final avea să fie confortabil, 33-24 pentru "U".

Golurile "studentelor" au fost înscrise de Vălean (3), Vasiliu (3), Biriş (1), Tetean (3), Puiu (5), Florean (2), Popa (1), Boian, Bokaric (4), Sheiko (7).

Pentru Cisnădie au punctat Gatzel (2), Moldovan (6), Cioaric (4), Czeczi (3), Băcăoanu (3), Chelaru (3), Pătuleanu (1), Stănciulescu (1), Goran (1).

Antrenorul echipei universitare, Carmen Amariei, consideră că formaţia sa se află pe drumul cel bun.

"Pot spune că ne aflăm undeva la 70% din capacitate. Mai sunt încă multe lucruri de reglementat. Mă bucur că fetele au arătat o atitudine pozitivă. Accidentările jucătoareleor de la Cisnădie nu-mi fac plăcere, însă eu mă uit la ceea ce face echipa mea şi chiar mi-a plăcut cum s-a descurcat în această seară", a declarat aceasta.

Amariei a vorbit şi despre cele 6 achiziţii făcute în pauza competiţională.

"Am făcut transferuri în măsura posibilităţilor pe care le-am avut. Vreau să le mulţumesc pe această cale tuturor celor care au venit alături de echipa noastră şi că s-au apropiat de noi. Sunt mulţumită de caracterele lor, de faptul că vor să-şi demonstreze devotamentul pentru ceea ce fac", a mai spus ea.

Tehnicianul "studentelor" a subliniat importanţa revenirii celor două reprezentante de la Rio. E vorba de Florina Chintoan şi Ionica Munteanu.

"Revenirea lor este un plus pentru echipa noastră. Ne pare nespus de rău pentru rezultatele care s-au înregistrat la Olimpiadă, dar totul este istorie. Trebuie să privească spre viitor şi sunt sigură că aşa vor face", a zis Carmen Amariei.

Diana Alina Puiu, una dintre cele şase jucătoare transferate în această vară, a fost a doua marcatoare din meciul cu Cisnădie, cu 5 goluri. Pe primul loc s-a aflat o altă achiziţie, Tamara Bokaric (7 goluri).

"Am început să ne unim ca echipă odată cu fiecare meci disputat. Bineînţeles, după ce vin mai multe jucătoare e mai greu să ne închegăm. Dar eu zic că, de la meci la meci, o să fim din ce în ce mai puternice. Victoria de astăzi ne dă un moral important atât pentru campionat, cât şi pentru acest turneu pe care vrem să-l câştigăm", a afirmat interul stânga de la "U", Diana Alina Puiu.

"Ne dorim să ocupăm un loc cât mai înalt în clasament, în sezonul viitor. Eu vreu să joc cât mai bine şi de ce nu, să sper la o convocare la echipa naţională", a mai declarat handbalista de 24 ani.

Memorialul "Tiberiu Rusu" continuă. Joi, echipa antrenată de Amariei va evolua în compania fetelor de la HCM Râmnicu Vâlcea (17.30, Sala "Horia Demian"). Aceasta din urmă este şi prima adversară a "studentelor" din noul sezon al Ligii Naţionale. Meciul se va disputa pe 11 septembrie, în deplasare.

Comenteaza