Turneu WTA la Cluj? Boc: "Eu sper să se concretizeze, am avut mai multe discuții"

Turneu WTA la Cluj? Boc: "Eu sper să se concretizeze, am avut mai multe discuții"

Cluj Napoca ar putea organiza un turneu WTA. Primarul Emil Boc susține că a avut mai multe discuții pe această temă, iar orașul dispune de infrastructura și logistica necesară. 

“Noi suntem deschiși la orice variantă, la orice posibilitate, la orice alternative de a avea un asemenea turneu, indiferent cine îl propune, suntem extrem de deschiși, și din această perspectivă Clujul are resursele, are infrastructura și este singurul oraș din România care poată să ofere toate acestea. Am avut mai multe discuții, pe mai multe paliere, și cu mai multe persoane.

Eu sper să se concretizeze, pentru că deschiderea noastră este mare. Ne interesează să avem la Cluj un asemenea turneu, evident că resursele publice sunt limitate. Noi nu putem aloca din bani publici premii pentru jucători, putem pune la dispoziție doar logistica”, a declarat primarul, la un post de radio local.

VEZI ȘI Primarul din Cluj, gânduri "la cald" de la Rouen: "Am avut şansa de vedea o echipă a României care a dat totul pentru victorie"

Miercuri, 24 apilie, presa centrală scria că turneul de tenis feminin din 2019 va rămâne la Bucureşti după ce federaţia de tenis din Ungaria a blocat mutarea competiţiei, dar că Ilie Năstase este dispus ca pe viitor să mute turneul la Cluj-Napoca. 

"Depinde de tovarăşul guvernator (Mugur Isărescu, n. red.) dacă ne lasă să jucăm acolo (la Arenele BNR, n. red.). Ar fi ideal să se joace la Cluj. Am vorbit şi cu domnul Emil Boc, ca să nu ne mai certăm. Asta ar fi cel mai bine: să se joace în Cluj.

Dacă se joacă în sală, au unde să joace. Dacă se joacă afară, au la greu cluburi de tenis în Cluj. Dacă domnul ăsta (sărescu, n. red.) crede că Banca Naţională e a lui, să fie a lui. Şi noi suntem proşti să acceptăm asta!", a spus Ilie Năstase, la ProSport Live.

Turneul WTA din Bucureşti va avea loc în perioada 15-21 iulie. Competiţia are premii totale în valoare de 250.000 de dolari. Turneul WTA de la Bucureşti a debutat în 2014. De atunci, la Arenele BNR au triumfat Simona Halep (2014, 2016), Karolina Schmiedlova (2015), Irina Begu (2017) şi Anastasija Sevastova (2018).

Comenteaza