Foto "U" a devenit "colonie portugheză". Transferă opt jucători din țara lui Ronaldo. Abrudan şi Giurgiu, final de carieră

"U" a devenit "colonie portugheză". Transferă opt jucători din țara lui Ronaldo. Abrudan şi Giurgiu, final de carieră
Reunire U Cluj
Reunire U Cluj
Reunire U Cluj
Reunire U Cluj
Reunire U Cluj
Reunire U Cluj

După o scurtă vacanță, jucătorii formației clujene au revenit la antrenamente, de data aceasta sub comanda noului antrenor, Cristian Dulca.

După ce în sezonul trecut au fost la doar un meci distanță de accederea în prima ligă, “studenții” au revenit din vacanță cu același gând: promovarea. La primul antrenament al sezonului, Dulca a avut parte de câteva noutăți, dar și de absențe notabile, precum cele ale lui Octavian Abrudan și Gabriel Giurgiu. Cei doi veterani au ales să se retragă, iar partida amicală cu PAOK Salonic va fi momentul când cei doi își vor lua rămas bun de la viața de fotbalist.

O noutate absolută a fost portarul portughez Jose Costa, primul lusitan dintre cei care urmează să sosească la “U” Cluj. Colonia portugheză din lotul “Șepcilor roșii” va număra opt jucători, iar pozițiile vizate sunt cele de fundaș central, mijlocaș la închidere, jucători de bandă, play-maker și atacant. În plus, campania de transferuri are ca principal obiectiv aducerea de fotbaliști care se încadrează în regula U20.

Antrenorul a vorbit despre ceea ce urmează pentru formația sa. “Încă lucrăm la capitolul jucători, cred că luni sau marți vom finaliza lotul în proporție de 90%. Mai trebuie să vină jucători, iar săptămâna viitoare vom finaliza acest aspect. Sunt câțiva jucători buni pe care am încercat să îi aducem; o să aflați numele lor la momentul potrivit.

Există doar o singură limbă, cea a fotbalului, dar cred că se vor adapta și vor învăța limba română. Urmărim foarte mulți jucători tineri, avem nevoie de doi jucători U20. Îmi doresc trei meciuri cu echipe puternice, dar probabil vom juca și cu echipe de Liga 2.

Nu știm încă exact unde vom merge. Sunt câteva locații, dar încă nu am hotărât. Trebuie să vedem ce jucători vor pleca, ce jucători vor veni, dar cele mai importante posturi sunt cele de U20. Sunt posturi cheie și cred că vor face diferența”, a declarat tehnicianul, la reunirea echipei.

Golgheterul Cristian Gavra a oferit impresii după prima zi de pregătiri. “A fost o vacanță binemeritată și scurtă în același timp. Ne-am relaxat și noi puțin, dar am revenit cu un singur gând, promovarea. O să muncim, o să tragem să ne îndeplinim obiectivul.

A fost o dezamăgire foarte mare că nu am reușit să promovăm. Nu mai contează ce nu a mers, am ajuns la baraj, dar trebuia să promovăm direct. Nu știu dacă va fi mai greu, sunt echipe care și-au anunțat deja intențiile, va fi o presiune mare pe toate. Noi trebuie să luptăm și să promovăm în acest sezon.

Încercăm să îi acomodăm cât mai repede pe cei noi, cei care sunt aici de mult timp știu ce înseamnă “U” Cluj. Eu am un an aici, am învățat unele lucruri și trebuie să dăm totul pentru această echipă. Venirea domnului Dulca e un avantaj foarte mare, el e și suporterul acestei echipe, știe ce înseamnă acest club”.

Lotul prezent la reunirea Universității Cluj

Iulian Dinu, Andrei Gorcea, Jose Costa, Rareș Pop, Rareș Takacs, Tudor Telcean, Andrei Cordoș, Alex Coman, Dan Berci, Carol Taub, A. Olteanu, Victor Dican, Nicolae Pîrvulescu, Denis Hordouan, Alin Văsălie, Octavian Ursu, Adrian Micaș, Iuliu Hațiegan, George Florescu, Dorin Goga, Cristian Gavra, Marius Coman

Comenteaza