“U" a reacționat după decizia FRF în cazul meciului cu Farul: “Este cea mai recentă dintr-o mai lungă serie de decizii luate împotriva FC Universitatea Cluj”

“U" a reacționat după decizia FRF în cazul meciului cu Farul: “Este cea mai recentă dintr-o mai lungă serie de decizii luate împotriva FC Universitatea Cluj”
| Foto: U Cluj

Comunicatul oficial al FC Universitatea Cluj punctează cea mai recentă dintr-o lungă serie de decizii luate împotriva clubului: FRF a acordat victorie la "masa cerde" pentru Farul, în partida în care constănțenii nu s-au prezentat la meci inventând un focar de COVID care nu s-a mai confirmat.

"FC Universitatea Cluj a luat notă cu dezamăgire de decizia Federaţiei Române de Fotbal de a acorda clubului Farul Constanţa toate cele trei puncte în partida care trebuia să se dispute în data de 2 decembrie pe Cluj Arena, dar la care adversarii noştri nu s-au prezentat, invocând un focar de COVID-19 care nu s-a mai confirmat ulterior", se arată în comunicatul oficial al clubului de fotbal din Cluj-Napoca. 

"Comisia de Etică și Disciplină a FRF a respins, miercuri, plângerea clubului nostru în acest caz, în ciuda dovezilor și argumentelor aduse de FC Universitatea Cluj privind modul în care Farul Constanța s-a folosit, într-o totală lipsă de fair play, de contextul pandemic pe care îl traversăm pentru a obține trei puncte la masa verde, fără a se prezenta la Cluj-Napoca.

„Respinge plângerea AS FC Universitatea Cluj, ca neîntemeiată. Admite sesizarea Departamentului de Competiții a FRF În baza art. 79/9 coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în sezonul 2021/2021 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea AFC Farul Constanța)”, este decizia seacă a Federaţiei, în spatele căreia se ascunde o totală lipsă de respect pentru spiritul competiţiei, faţă de suporteri şi de fotbalul jucat pe teren.

În urma acestei decizii, ”U” ajunge pe poziția a 10-a în clasamentul Ligii a II-a.

Acesta este cea mai recentă dintr-o mai lungă serie de decizii luate împotriva FC Universitatea Cluj - trei doar în ultimele opt zile! - care au influenţat, în defavoarea clubului nostru, lupta pentru locurile de play-off şi ne-au împiedicat să ajungem în semifinalele Cupei României:

16.02.2021 – FRF anulează rezultatele echipei Turris Turnu Măgurele, în urma retragerii acesteia din campionat. FC Universitatea Cluj pierde trei puncte în clasament.

03.03.2021 – FC Universitatea Cluj vs. Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Cupa României): Arbitrul dictează un penalty inexistent pentru oaspeţi, apoi ignoră un fault grosolan asupra lui Acka în careul echipei din Târgu Jiu, la care se impunea penalty, pentru ca imediat să îi arate cartonaşul roşu fundaşului nostru Srghian Luchin, influenţând decisiv rezultatul partidei.

08.03.2011 – Comuna Recea vs. FC Universitatea Cluj (Liga 2): Arbitrul fluieră eronat un penalty împotriva echipei noastre şi viciază rezultatul final al partidei.

10.03.2011 - Comisia de Etică și Disciplină a FRF decide ca FC Universitatea Cluj să piardă partida cu Farul Constanţa, la care adversarul nu s-a prezentat", se arată în comunicatul oficialilor de la "U" Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza