U-BT a făcut primul pas spre trofeul Ligii Naționale. Victorie în meciul 1 al finalei cu CSM Oradea

U-BT a făcut primul pas spre trofeul Ligii Naționale. Victorie în meciul 1 al finalei cu CSM Oradea
| Foto: U-BT

Formația clujeană a reușit să se impună pe teren propriu, în fața marii rivale, scor 73-62.

Emoțiile și-au spus cuvântul în primele secvențe ale jocului din BT Arena, iar jucătorii ambelor formații au pierdut multe mingi și au ratat aruncările încercate. Timp de minute bune, Stipanovic și Baciu au avut un duel de la distanță, câștigat de pivotul gazdelor. Astfel, după 10 minute de joc, U-BT conducea cu 18-15.

Sfertul secund s-a desfășurat după același scenariu. Jocul a stat sub semnul echilibrului, cu multe greșeli comise atât de clujeni, cât și de orădeni. Ca și în prima parte punctele au fost puține, iar scorul pauzei în BT Arena a fost 29-26, în favoarea “studenților”.

La revenirea de la cabine, elevii lui Mihai Silvășan au intrat mai concentrați pe parchet și au reușit să se distanțeze, însă oaspeții au revenit repede. Totuși, echipa clujeană a “turat motoarele”, iar orădenii nu au putut ține pasul cu Richard&Co. Înaintea ultimelor 10 minute, U-BT avea un avantaj de 10 puncte, 57-47.

La intrarea în ultimul sfert, CSM Oradea a încercat revenirea, însă “studenții” au gestionat bine jocul. Formația clujeană s-a apărat agresiv și nu le-a dat soluții oaspeților, în timp ce la celălalt panou, aruncările de la mare distanță au intrat cu precise milimetrică. Astfel, U-BT a reușit să se impună în primul meci al finale Ligii Naționale, scor 73-62. 

Cel mai bun marcator al “studenților” a fost Tarolis (21 de puncte, 6 recueprări), urmat de Stipanovic (17 puncte, 8 recuperări) și Ricahrd (13 puncte, 5 recuperări). 

Cel de-al doilea meci al seriei dintre clujeni și orădeni este programat vineri, de la 20:00, în BT Arena.  

Comenteaza