U-BT a pierdut din nou la Oradea. Meciul decisiv pentru finală se va juca la Cluj

U-BT a pierdut din nou la Oradea. Meciul decisiv pentru finală se va juca la Cluj
U-BT a fost învinsă de campioana CSM Oradea, scor 76-85, miercuri, în deplasare, în cel de-al patrulea meci din seria semifinalelor Ligii Naționale de baschet masculin.

Scorurile înregistate pe sferturi au fost 15-22, 13-19, 24-18 și 24-26. Aleksandar Rasic a fost principalul marcator al clujenilor, cu 19 puncte, urmat de Filip Adamovic (17), Kyndall Dykes (13), Ousmane Barro (8), Vaidas Kariniauskas (7), Rolland Torok (6), Vlad Moldoveanu (4), Nandor Kuti (1) și Tudor Jucan (1).

"Știam că Oradea nu va ceda"

În acest moment este 2-2 la general, ambele echipe având câte două victorii în cele patru jocuri care s-au disputat până acum. U-BT va juca meciul decisiv pentru calificarea în finală la Cluj. Partida este programată sâmbătă, 13 mai, la Sala Sporturilor "Horia Demian".

"Un meci foarte intens, în care, spre deosebire de primul, noi am început mai tare mental, mai agresiv, însă se pare că nu a fost destul. Nu am reușit să fim lipezi pe finalizare și, din nou, Oradea a preluat controlul la începutul meciului. Vreau să îi felicit pentru lupta pe care au dus-o în teren, și noi am luptat cât am putut, ne-am bătut cu ei, însă astăzi au fost mai buni ca noi. Asta este, scorul este 2-2, avem un meci care pe care, cu siguranță ne dorim să îl câștigăm. L-am folosit pe Kariniauskas, pentru că am dorit să mai am o soluție la creație, să le dau mai multe momente de respiro lui Adamovic și Rasic, ca ei să poată să își facă treaba de shooteri, iar alții să fie cu creația. Asta a fost hotărârea mea, în ultimul meci nu știu ce se va întâmpla, însă probabil vom juca fără Rasic, care nu cred că va putea evolua, din vestiar veștile nu sunt foarte bune. Vom face investigații mai amănunțite și vom avea un diagnostic. Urmează un meci decisiv, eliminatoriu, pot spune. Noi avem avantajul terenului propriu, ei au avantajul că au câștigat ultimele două jocuri. În astfel de meciuri, va învinge echipa care are jucători mai puternici mental. Eu îmi doresc să fim noi aceia. Știam că Oradea nu va ceda, am spus asta toată săptămâna, sunt campioana en-titre, era evident că nu vor ceda. Din păcate, în aceste două meciuri nu ne-am ridicat la nivelul lor", a spus antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, pe site-ul clubului.

În cealaltă semifinală, Steaua a eliminat-o pe CSU Sibiu cu scorul general de 3-1. Duelurile din fazele eliminatorii ale campionatului se joacă după sistemul 3 victorii din 5 meciuri.

Bilanțul primelor 4 confruntări dintre U-BT și CSM Oradea din semifinalele Ligii Naționale:

U-BT Cluj - CSM Oradea 86-73 (meci 1, Sala Sporturilor "Horia Demian")
U-BT Cluj - CSM Oradea 103-96 (meci 2, Sala Sporturilor "Horia Demian")
CSM Oradea - U-BT Cluj 69-59 (meci 3, Sala Sporturilor "Antonio Alexe", Oradea)
CSM Oradea - U-BT Cluj 85-76 (meci 4, Sala Sporturilor "Antonio Alexe", Oradea)

Comenteaza