U-BT a pierdut la Sibiu și decisivul finalei mici din Liga Națională se joacă la Cluj-Napoca

U-BT a pierdut la Sibiu și decisivul finalei mici din Liga Națională se joacă la Cluj-Napoca
| Foto: foto u-bt.ro

“Studenții” au cedat într-un meci echilibrat, dar cu un final tensionat, scor 93-90.

Startul de meci din Sala Sporturilor “Transilvania” a avut un start echilibrat. Cele două echipe s-au studiat atent și nu s-au putut desprinde pe tabela. Cea mai mare diferență a fost de două posesii, iar după 10 minute de joc, scorul era egal, 17-17.

Sibienii au început mai bine sfertul secund și au reușit să se distanțeze. Totuși, la jumtatea timpului de joc, U-BT a egalat și a trecut în avantaj. Clujenii au reușit să controleze minutele rămase și au intrat cu un avantaj fragil la cabine, scor 42-41.

După pauză, elevii lui Mihai Silvășan au intrat mai concentrați în teren și au reușit să își mărească avantajul la două posesii. Gazdele au revenit rapid pe tabelă și au echilibrat situația. Apoi, scenariul s-a repetat și clujenii au condus din nou la șase puncte, iar echipa lui Dan Fleșeriu a egalat. În ultimele secunde, sibienii au reușit chiar să preia conducerea, iar cu 10 minute înainte de final scorul era 63-61.

Ultima parte a jocului a consemnat un echilibru total pe parchet. Totuși, CSU a reușit un parțiial de 8-0, care s-a dovedit a fi decisiv în economia partidei. Gazdele nu au mai cedat avantajul până la final, s-au impus într-un final tensionat cu 93-90 și au trimis partida în decisivul de la Cluj.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Watson (26 de puncte, 2 assisturi), Rasic (20 de puncte, 4 recuperări) și Barro (11 puncte, 9 recuperări). De la CSU Sibiu s-au remarcat Pratt (28 de puncte, 5 recuperări), Kinnard (17 puncte, 7 recuperări) și Williams (13 puncte, 2 recuperări).

Meciul decisiv al finalei mici se va disputa sâmbătă, 9 iunie, de la ora 18, în Sala Polivalentă.

Comenteaza