U-BT a reușit un nou transfer. Un jucător cu meciuri în NBA și Euroligă vine la Cluj

U-BT a reușit un nou transfer. Un jucător cu meciuri în NBA și Euroligă vine la Cluj
| Foto: fiba.basketball

Campioana României a ajuns la un acord cu un baschetbalist american, care a jucat în cele mai puternice competiții.

U-Banca Transilvania a realizat un nou transfer. Este vorba despre Jalen Jones, un baschetbalist american care a evoluat la cel mai înalt nivel. Acesta a jucat timp de două sezoane în NBA, la New Orleans Pelicans, Dallas Mavericks şi Cleveland Cavaliers.

Jalen măsoară 2.01 metri şi s-a născut pe 27 mai 1993 în Dallas, statul Texas. Sportivul a jucat la liceu pentru Mansfield Timberview şi Justin F. Kimball din Texas, remarcându-se cu mai multe premii individuale.

Ulterior a mers la facultate la Southern Methodist University, însă a absolvit celebra universitate Texas A&M. N-a fost draftat în NBA, aşa că a ales să îşi înceapă cariera profesionistă în NBA G-League, la Maine Red Claws.

Jones s-a evidenţiat în partidele din G-League, astfel că New Orleans Pelicans i-au oferit un contract. Drept urmare, baschetbalistul ce poate fi folosit pe poziţia de extremă a strâns 32 de meciuri în NBA, cu medii de 4.8 puncte, 2.3 recuperări şi 0.4 intercepţii.

Americanul a venit în cele din urmă în Europa, semnând cu Baskonia, grupare angrenată în Euroligă. Jones a evoluat în 19 meciuri din sezonul 2018-2019 al Euroligii, acumulând statistici de 4.5 puncte, 1.9 recuperări şi 0.3 intercepţii.

Totodată, noul nostru jucător a activat la JL Bourg, alături de care a participat în 7Days EuroCup. Astfel, a bifat 10 prezenţe în stagiunea precedentă, cu medii de 8.9 puncte şi 3.9 recuperări.

Jalen Jones soseşte la U-Banca Transilvania de la formaţia israeliană Hapoel Haifa, pentru care a înregistrat 11.0 puncte, 6.6 recuperări şi 1.4 pase decisive.

Comenteaza