U-BT, calificare fără emoții în Final Four-ul Cupei României. Clujenii au trecut de BCMU Pitești

U-BT, calificare fără emoții în Final Four-ul Cupei României. Clujenii au trecut de BCMU Pitești
| Foto: u-bt.ro

Echipa lui Mihai Silvășan a câștigat un meci fără istoric, în care s-a impus cu 86-66 și a reușit accederea în careul de ași al competiției.

Clujenii au început excelent partida din Sala Sporturilor “Trivale” și aveau un parțial de 13-3 în primele minute de joc. Dominația oaspeților a continuat pe toată durata primei perioade de joc, iar după 10 minute, tabela indica 24-11.

Sfertul secund s-a desfășurat în aceeași manieră, cu U-BT la conducerea jocului. Deși au părut că se apropie în finalul sfertului, gazdele au continuat să sufere la ambele panouri. La pauză, “studenții” aveau un avans liniștitior, 43-31.

La fel ca și în startul meciului, jocul piteștenilor a suferit la revenirea de la cabine. Eficiența ofensivă a formației pregătite de Florin Nini a fost foarte slabă, în timp ce clujenii au transformat mai bine de jumătate din aruncări. Diferența de scor le-a permis “studenților” să facă spectacol, iar înaintea ultimului sfert scorul era 67-46.

Oaspeții au redus turația în ultimele 10 minute, în vederea partidei de campionat de la finalul săptămânii. Sfertul al patrulea a arătat mai mult ca un antrenament cu public pentru echipa lui Mihai Silvășan, care s-a impus cu 86-66 și s-a calificat în Final Four-ul Cupei României.  

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Torok (19 puncte, 2 recuperări), Dykes (16 puncte, 3 recuperări) și Washburn (16 puncte, 4 recuperări).

Pentru U-BT urmează un duel în Liga Națională, împotriva celor de la SCM Timișoara. Partida din Grupa Roșie va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă.

Comenteaza