U-BT câștigă consecutiv a treia Cupă a României

U-BT câștigă consecutiv a treia Cupă a României
Clujenii au învins CSM Oradea, scor 64-61, în finala de la Sfântu Gheorghe.

Începutul meciului a fost foarte intens, un joc pe contre, demn de o finală a Cupei. "U" a început mai bine și în minutul 7 era o diferență de 16 puncte. Clujenii au redus turația și orădenii au marcat doar de la distanță. Scorul primului sfert a fost 23-25.

Căpitanul de la CSM, Andrei Mandache, a încercat șă îți readucă echipa în joc și a fost pe tot terenul. Jocul a fost marcat de multe greșeli individuale și schimbări de posesie. Orădenii au jucat inteligent în apărare și i-au obligat pe Sakic și pe Kromah să faulteze ofensiv. La pauză, "U" avea un avantaj sensibil, 34-37.

Jucătorii de la CSM Oradea au intrat mai concentrați în sfertul 3 și au dat dat dovadă de o eficiență remarcabilă în atac. Schimbarea din joc s-a produs datorită lui Richard, care a înscris 16 puncte. De cealaltă parte, "studenții" au părut lipsiți de idei pe fază ofensivă. Scorul după al treilea sfert indica 53-51 pentru CSM.

Elevii lui Mihai Silvășan au început excelent ultima parte și au reușit să întoarcă soarta partidei. Sfertul a fost sărac în reușite din partea ambelor echipe, dar finalul a fost incendiar. Kromah a marcat de la 3 puncte după minute bune fără puncte de ambele părți. La faza următoare, Mandache l-a imitate și jocul faulturilor și aruncărilor libere a început.

Cu 20 de secunde înainte de final, Oradea a încercat o schema de joc pentru Pasalic, dar fundașul a ratat aruncarea. Watson a recuperate și și-a demonstrat calitatea, când a preferat să nu marcheze pentru a aștepta faultul orădenilor. Conducătorul de joc american a transformat ambele aruncări libere, iar Cupa României revine la Cluj-Napoca.

Remarcații partidei au fost Barro (10 puncte, 10 recuperări și titlul de MVP), Watson (14 puncte, 4 pase decisive) și Sakic (14 puncte, 4 recuperări) pentru U-BT și Pasalic (14 puncte, 3 recuperări), Richard (18 puncte, 8 recuperări) și Mandache (9 puncte, 9 recuperări) pentru CSM Oradea.

Comenteaza