U-BT Cluj a încheiat seria partidelor amicale. Ce urmează pentru campioana României

U-BT Cluj a încheiat seria partidelor amicale. Ce urmează pentru campioana României
| Foto: u-bt.basketball

Formația pregătită de Mihai Silvășan se pregătește pentru startul noului sezon competițional.

După două cantonamente efectuate în Serbia și Grecia, baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au revenit în România și pun la punct ultimele detalii înainte de începutul noii stagiuni. "Studenții" au înregistrat victorii pe linie în Serbia cu Dynamic VIP Belgrad, Spartak Subotica și Mega MIS Basket.

În schimb, în Grecia campioana României a întâlnit adversari de un alt calibru și a pierdut atât cu AEK Atena, cât și cu Panathinaikos. Cu toate acestea, clujenii au avut momente în care s-au luptat de la egal la egal cu cele două forțe din Grecia.

"Am jucat ultimul meci de pregătire. Echipa a fost destul de obosită, fiind al cincilea meci în aproximativ 10 zile. Per total, am avut momente bune în joc, dar nu am reușit să ținem ritmul și să avem o apărare bună.

Au existat momente pozitive, însă nu au fost suficiente pentru a spera la victorie. Am întâlnit o echipă extrem de bună. Chiar dacă le-au lipsit anumiți jucători, au resurse să câștige.

Ne vom odihni acum, apoi vom reveni la treabă, pentru a pregăti cât mai bine meciurile de la Oradea. Primul joc va fi extrem de important pentru accederea la turneul final al Cupei României", a declarat Mihai Silvășan la sfârșitul pregătirilor.

U-BT Cluj începe sezonul la Oradea

"Studenții" vor avea parte de un start tare de stagiune și vor începe sezonul așa cum l-au încheiat pe precedentul, cu un meci împotriva rivalei CSM Oradea, în 15 septembrie. O zi mai târziu, "studenții" vor întâlni Dinamo, ambele meciuri contând pentru Cupa României.

În Liga Națională, U-BT Cluj-Napoca va sta în prima rundă, urmând ca în etapa a doua să primească vitiza Rapidului, în 30 septembrie.

Câteva zile mai târziu, elevii lui Mihai Silvășan vor începe noua aventură în EuroCup, tot cu un joc pe teren propriu. În BT Arena va sosi Turk Telekom Ankara, finalista competiției în stagiunea precedentă.

Comenteaza