U-BT Cluj evoluează azi pe terenul celor de la Joventut Badalona în EuroCup

U-BT Cluj evoluează azi pe terenul celor de la Joventut Badalona în EuroCup
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României se duelează cu una dintre echipele de top ale baschetului spaniol.

După ce în etapa precedentă au trecut pe teren propriu de Bursaspor, scor 87-83, "studenții" se pregătesc de un nou meci tare în EuroCup. U-BT va juca împotriva celor de la Joventut Badalona, formație de top a baschetului spaniol, dar pe care clujenii au învins-o în tur cu 98-82.

Cu un record de 5-10, campioana României mai păstrează șanse la calificarea în play-off, însă are nevoie de succese pe linie până la finalul Grupei A. În schimb, ibericii au un record de 10-5, ocupă locul secund în grupă și și-a asigurat deja prezența în faza următoare.

U-BT Cluj-Napoca se confruntă cu ceva probleme de lot pentru jocul de la Badalona, Stipanovic e în continuare absent, iar Kasey Shepherd și Karel Guzman sunt incerți înaintea partidei.

"Jucăm cu una dintre cele mai bune echipe din EuroCup. Se bat la primul loc în grupă, deci va fi un meci dificil pentru noi. Este un joc în care vrem să arătăm bine și să practicăm un baschet de calitate. Kasey Shepherd este cu noi, sperăm să fie apt la ora jocului.

Vom vedea cum va reacționa la antrenamentul din această seară. Stipanović nu a făcut deplasarea. El încă nu este refăcut și am preferat să îl ținem la Cluj să își continue recuperarea.

Karel are o răceală și sper să fie în regulă mâine seară. Vrem să jucăm cu mândrie, să luptăm și să ne dăm șanse să câștigăm", a declarat Mihai Silvășan.

Pentru căpitanul Patrick Richard partida cu Joventut Badalona va fi una specială, având în vedere că baschetbalistul a evoluat pentru echipa spaniolă în stagiunea 2017-2018.

"Mă bucur să joc împotriva celor de la Badalona. Este pentru prima dată când îmi întâlnesc o fostă echipă în deplasare. Noi jucăm fără presiune, dar vrem să avem o evoluție colectivă și să ne ajutăm reciproc.

Știm că va fi un meci greu, însă suntem optimiști. Am aflat că numeroși fani au făcut deplasarea, așa că le transmit un simplu mesaj: Haideți să câștigăm împreună", a spus căpitanul campioanei României.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Joventut Badalona se va disputa astăzi, de la 21:15.

Comenteaza